spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Echipa Herotech de la Colegiul Goga, premiată

Știri din Județ

Publicitate

Herotech este o echipă de robotică cu sediul în Sibiu România, care folosește inovația și gândirea creativă cu scopul dezvoltării comunității STEM, oferind soluții inteligente la problemele cu care lumea și oamenii din jurul nostru se confruntă.

În prezent, membrii echipei Herotech sunt elevi în clasa a 12-a la Colegiul Național Octavian Goga Sibiu, la profilul matematică-informatică. Echipa a fost fondată în 2018 și are multe realizări în concursuri și competiții naționale și internaționale până acum. Membrii echipei sunt Daniel Marpozan, Alexandru Rădac, Codrin Muntean și Sebastian Bleaja.


”În anul 2021 ne-am mobilizat în demersul de a ne dezvolta și în consecință am făcut alegerea de a înființa o asociație non-guvernamentală omonimă, Herotech.


Începând din 2018, am participat la numeroase competiții locale și de internaționale. Prima competiție internațională la care am participat a fost Genius Olympiad în 2019, în care am fost premiați cu medalia de aur pentru un sistem menit să ajute pompierii în timpul intervențiilor. Motivați de acest lucru, ne-am înscris în competiția First Tech Challenge, în ediția din anul 2019, care a fost o provocare pentru noi. Lucrând împreună, am reușit să excelăm într-o multitudine de domenii precum robotica și designul. De asemenea, am avut mai multe apariții în presă și interacțiuni cu comunitatea noastră. În același timp, noi ne-am înscris la competiția World Robot Summit, un concurs de robotică desfășurat în Japonia.

Am ajuns la faza regională a concursului FTC și ne-am calificat ca una dintre echipele de robotică de top din România în faza națională a competiției după ce am avut multe realizări în fazele anterioare, dar, din păcate, concursul a fost întrerupt din cauza pandemiei care a luat întreaga lume prin surprindere. WRS a fost, de asemenea, anulat. În toamna anului 2020, ne-am înscris din nou în noul sezon FTC la care lucrăm în momentul actual. Concursul se desfășoară în prezent online, dar sperăm că faza națională va fi susținută fizic în Statele Unite ale Americii.


În iarna anului 2020, ne-am înscris și la concursul CanSat, un concurs susținut de către Agenția Spațială Europeană. Scopul acestei competiții este dezvoltarea și realizarea unui satelit de dimensiunea unei doze de suc care va fi lansat din elicopter de la un kilometru altitudine. Scopul satelitului este de a înregistra diferite informații și de a ateriza într-un zona desemnată folosind un sistem complex care controlează o parașută.
Concursul CanSat tocmai ce a fost finalizat cu succes de către noi în data de 17/05/2021, fiind premiați cu distincția de cea mai înalta realizare tehnologică.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?