spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Problema urşilor din Păltiniş pasată de la Ana la Caiafa

Știri din Județ

Publicitate

Reprezentanți ai Asociației Platoș Păltiniș, formată din patroni de pensiuni, au solicitat preşedintei Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, sprijin pentru identificarea de soluții în vederea stopării pătrunderii urșilor pe teritoriul pensiunilor aflate în zona Stațiunii Păltiniș. Cîmpean a trimis problema spre rezolvare Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).

Membrii ATOP au discutat ieri problema urşilor de la Păltiniş şi au concluzionat că problema trebuie rezolvată de Primăria şi Consiliul Local Sibiu. Staţiunea Păltiniş este parte a municipiului Sibiu. Andreea Roseti, preşedinte Animal Life şi membră ATOP a oferit soluţii simple care pot fi implementare de proprietarii de pensiuni şi Consiliul Local Sibiu. Ea a precizat că la Păltiniş urşii vin la anumite pensiuni, pentru că se lasă containerele de gunoi afară, adesea cu saci de resturi menajere pe lângă aceştia. Mai mult, înainte de venirea maşinii de gunoi la colectare, se scot tomberoanele cu o seară înainte la stradă. Ea a oferit soluţii aplicate deja în alte ţări cu localităţi situate în pădure unde trăiesc animale sălbatice: amplasarea de containere de gunoi speciale, din oţel, care nu pot fi distruse sau deschise de animale. Preşedintele ATOP, Gheorghe Sterp Vingărzan a promis că va sesiza consilierii locali din Sibiu pentru rezolvarea problemei.

Primarul comunei Sadu, prezent şi el ca invitat la şedinţa ATOP, a ridicat şi el problema urşilor şi porcilor mistreţi în localitatea sa. Valentin Ivan a spus că ar trebui făcute verificări şi la administratorii ocoalelor silvice şi fondurilor de vânătoare, care au responsabilitatea asigurării hranei suficiente pentru animalele sălbatice din zona administrată. Reprezentantul Jandarmeriei Sibiu din ATOP a susţinut ideea primarului de la Sadu de a fi controlaţi administratorii fondurilor de vânătoare şi ocoalelor silvice.

Andreea Roseti a precizat că Prefectura Sibiu a aprobat deja o procedură de intervenţie în cazul urşilor care intră în localităţi, unde Jandarmeria are un rol cheie. Reprezentantul Jandarmeriei a precizat că în judeţ, instituţia sa are o singură armă cu tranchilizare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă