8.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cătălin Stanciu (PSD): Propun ca și consilierii locali să facă parte din comisiile de recepție a lucrărilor (CP)

Știri din Județ

Cătălin Stanciu, consilier local și Președinte al Organizației Municipale PSD Sibiu, într-un comunicat de presă transmis către mass media, critică modul în care se desfășoară lucrările de modernizare din Sibiu:


Modul în care se desfășoară lucrările de modernizare din cartierele municipiului Sibiu îi nemulțumește pe tot mai mulți sibieni. Am primit, în acest sens, numeroase sesizări de la oameni care reclamau slaba calitate a lucrărilor prestate de firmele contractate, dar și faptul că, datorită acestor lucrări de modernizare, au fost distruse, în mare parte, spațiile verzi dintre blocuri.


De altfel, împreună cu colegul meu Alexandru Popa am constatat, la fața locului, în câteva cazuri (Aleea Taberei și Infanteriștilor) veridicitatea problemelor reclamate de sibieni și am intervenit pe lângă responsabilii de lucrări din cadrul Primăriei Sibiu pentru remedierea acestora.
Multe dintre problemele reclamate de cetățeni nu ar mai exista dacă Primăria Sibiu ar avea suficienți specialiști care să supervizeze la fața locului desfășurarea lucrărilor de pe șantiere și să oblige firmele contractate să respecte întocmai proiectele.

Alexandru Popa


De asemenea, tot pentru a evita nemulțumirile sibienilor, în momentul în care s-a decis demararea acestor lucrări de modernizare, reprezentanții primăriei ar fi trebuit să aibă întâlniri cu locuitorii din zonă, pentru a le explica acestora cum se vor desfășura lucrările, durata de execuție, dar și pentru a ține cont de sugestiile și părerile locatarilor. Consider că este de datoria municipalității să se consulte în prealabil cu cetățenii atunci când sunt luate decizii care afectează, într-o bună măsură, stilul și calitate vieții acestora, și să țină cont de părerile și propunerile lor. Îmi exprim convingerea că, pe viitor, această consultare cu cetățenii va avea loc, pentru o mai mare transparență decizională.


Date fiind problemele expuse mai sus, vin cu o propunere de care îmi doresc ca reprezentanții Primăriei Sibiu să țină cont: din comisiile de recepție ale lucrărilor executate cu finanțare de la bugetul local să facă parte și consilieri locali din partea fiecărei formațiuni politice. Din moment ce noi aprobăm, în Consiliul Local, diverse lucrări de interes public, este absolut normal să facem parte și din comisiile de recepție ale respectivelor lucrări, pentru a vedea dacă proiectele avizate de noi în ședințele de Consiliu Local au fost implementate întocmai. Astfel, și noi, consilierii locali, împreună cu specialiști desemnați din aparatul de specialitate al Primărie să facă parte din comisiile de recepție a lucrărilor, ne vom asuma, la final, buna execuție și calitatea lucrărilor realizate de către firmele prestatoare, pentru a scădea, cât mai mult posibil, gradul de nemulțumire a cetățenilor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș