10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Povestea șelimbăreanului salvat de un voluntar Crucea Roșie Filiala Sibiu

Știri din Județ

Ziarul Sibiu Independent a relatat la începutul lunii, în exclusivitate, despre un caz medical produs în localitatea Șelimbăr.

Atunci, unui șofer șelimbărean, de aproximativ 60 de ani, i s-a făcut rău în ce circula cu mașina pe strada Mihai Viteazu din Șelimbăr. În scurt timp, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator. Practic, fiecare secundă conta pentru viața sa!

Reprezentanții Crucii Roșii Filiala Sibiu au postat pe pagina oficială de Facebook, noi detalii despre intervenția medicală. Îmbucurător este faptul că în spatele acordării primului-ajutor s-a aflat un voluntar Crucea Roșie.

Conform postării, voluntarul a trecut întâmplător cu mașina pe lângă bărbatul inconștient și imediat s-a gândit că ar putea ajuta, având pregătire medicală.

L-a scos din mașină exact așa cum învățase la curs: cu mâna sub cap, fara mișcări bruște, după care a început masajul cardiac. A fost mai greu decât cu manechinul de la curs, dar nu a intrat în panică. N-a fost ușor să-l readucă la viața, dar medicul ambulanțier a perseverat. După cinci manevre fără răspuns, a șasea a reușit! Și viața, a învins! ” a mărturisit F. G reprezentanților Crucii Roșii Filiala Sibiu.

Cursurile de prim-ajutor salvează vieți!

„O să vă spunem și noi despre o întâmplare recentă, al cărei erou a fost chiar un voluntar Crucea Rosie Filiala Sibiu

F. G. trecea cu mașina prin Șelimbăr, când, pe marginea drumului, a văzut adunate mai multe persoane în jurul a ceea ce părea a fi un accident.
“ Sunt destui oameni, probabil situația e sub control”, și-a zis – și a trecut mai departe.
“ Dar dacă nu e așa? Dacă nimeni nu intervine, ci doar observă? Sunt voluntar al Crucii Roșii!” și-a continuat gândul – și a mers înapoi până la locul accidentului.
F. G a apelat imediat 112 și, cu acordul dispeceratului, care a făcut legătura către Spital, a acordat primul ajutor unui bărbat de peste 60 de ani care suferise un infarct la volan.
L-a scos din mașină exact așa cum învățase la curs: cu mâna sub cap, fara mișcări bruște, după care a început masajul cardiac. A fost mai greu decât cu manechinul de la curs, dar nu a intrat în panică.
Între timp a venit Ambulanța și, până la pregătirea defibrilatorului, voluntarul Crucii Roșii a continuat manevrele de resuscitare.
N-a fost ușor să-l readucă la viața, dar medicul ambulanțier a perseverat. După cinci manevre fără răspuns, a șasea a reușit! Și viața, a învins!
La urcarea în Ambulanță, pacientul era deja conștient.

F. G. ne-a rugat sa nu îi menționăm numele – și am înțeles perfect decența rugăminții lui.
Dar nu puteam să nu-i spunem povestea și să nu afirmăm, din nou, poate cu mai multă tărie ca oricând – cursurile de prim – ajutor salvează vieți!

Mulțumim, F. G. pentru ca ne-ai restabilit încrederea în oameni, în voluntariatul făcut din credință și în speranța că împreună, facem bine ce facem!” au postat reprezentanții Crucii Roșii Filiala Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri