spot_img
9.6 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

FOTO: Sibiul are începând de astăzi, comandament NATO

Știri din Județ

Publicitate

Un eveniment deosebit de important pentru România, dar mai ales pentru Sibiu a avut loc astăzi: Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est (HQ MNC-SE) și-a început oficial activitatea la Sibiu.

Comandamentul HQ MNC-SE, aduce în primul rând un plus de imagine Sibiului, dezvoltă încrederea și siguranța cetățenilor și totodată aduce plus valoare județului, întrucât ne determină să contribuim la siguranța și securitatea națională și ne plasează pe harta internațională a punctelor de comandamente NATO.

Cu toţii dorim ca Sibiul să fie cât mai bine pregătit pentru integrarea personalului militar român şi străin care se va încadra în funcţii în acest Comandament, precum şi a familiilor acestora. În egală măsură, am exprimat în cadrul discuţiilor întreaga deschidere a Primăriei Sibiu în ceea ce priveşte colaborarea cu conducerea Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est”, a spus primarul Sibiului, Astrid Fodor.

fb img
fb img
fb img
fb img
img  wa
img  wa

„Este o bucurie şi o onoare că avem în Sibiu HQ MNC-SE, care este cel mai nou comandament de nivel de corp de armată care face parte din structura de forţe NATO.” a declarat Mircea Crețu, Prefectul județului Sibiu

„Urez succes tuturor celor implicați în activitățile Comandamentului și le transmit întregul sprijin al administrației județene pentru ca totul să funcționeze conform așteptărilor și la cele mai înalte standarde!” a declarat Daniela Câmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Consiliul Suprem de Apărare al Țării a aprobat în data de 16 aprilie 2020 constituirea, pe teritoriul României, a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est al NATO în Garnizoana Sibiu, cu dislocarea temporară a acestei structuri în capitala țării, București. România și-a asumat rolul de națiune cadru.

HQ MNC-SE este cel mai nou comandament de nivel de corp de armată care va face parte din structura de forțe ale NATO. Comandamentul parcurge în prezent etapele de dezvoltare în vederea atingerii capacității operaționale inițiale (IOC) potrivit standardelor NATO, pentru a fi în măsură să apere și să descurajeze orice agresiune la adresa Alianței în regiune.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului