5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Premieră în promovarea Munților Făgăraș: S-a lansat o nouă publicație cu imagini ale atracțiilor turistice

Știri din Județ


Asociația Conexiuni și Casa de Cultură a Studenților Sibiu vin cu o premieră în promovarea Munților Făgăraș pe piața turistică românească. Astfel, pentru ca drumeților să le fie mai ușor să facă cunoștință cu munții, au fost marcați 27 de kilometri de trasee montane. Rezultatul constă în lansarea unei noi publicații cu imagini ale atracțiilor turistice și într-un limbaj autentic, vine să povestească despre diversitatea și frumusețea locurilor.


Datele culese de pe teren, fotografiile realizate şi hărţile întocmite au fost incluse într-un ghid intitulat “Muntii Făgăraș – Trasee Turistice Marcate Poveşti, Amintiri despre Fapte Oameni și Locuri”, o carte în format de buzunar, care să poată fi uşor consultată în vârf de munte sau în zone unde nu există semnal de telefonie mobilă. Ghidul, a cărui apariție a fost coordonată de Andrei Buta conține 94 de pagini și aproximativ 150 imagini în care traseele sunt desenate pe fotografii pentru a înțelege mai ușor pe unde merge poteca.


Ghidul “Muntii Făgăraș – Trasee Turistice Marcate Poveşti, Amintiri despre Fapte Oameni și Locuri” conține prezentările traseelor de pe fețele nordice, sudice și creasta Munților Făgăraș. Lansarea acesteia va avea loc sâmbătă 7 august 2021, ora 10.00 la Bâlea Lac – Refugiul Asociației Salvatorilor Montani (coordonate GPS 45.60317, 24.61171).
“Lansarea broşurii, care marchează şi finalizarea proiectului se va realiza la Bâlea Lac, lângă Refugiul Asociației Salvatorilor Montani, o locație accesibilă şi celor care nu sunt obişnuiţi sau nu au antrenament în a urca pe munte. Pentru persoanele mai puţin active este o invitație la mişcare, dar și la a petrece o zi de neuitat în natură”, au declarat organizatorii.


Acest proiect este finanțat de Consiliul Județean Sibiu și Ministerul Tineretului și Sportului, la implementarea lui contribuind Asociația Conexiuni, Casa de Cultură a Studenților Sibiu, Asociația Salvatorilor Montani Sibiu, Asociația Turnu Roșu-Verde, cu sprijinul Fotoclubului Orizont și Serviciul Public Salvamont Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri