4.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Averile candidaţilor la şefia PNL Sibiu

Știri din Județ

Ultimele săptămâni, Sibiul politic a fost în fierbere datorită alegerile interne din cadrul organizaţiei judeţene PNL. La funcţia de preşedinte concurează Raluca Turcan, ministrul Muncii şi Constantin Şovăială, deputat. Vineri, 6 august de la ora 16, la Sala Thalia, cei 350 de delegaţi din tot judeţul vor alege echipa de conducere, inclusiv preşedintele organizaţiei.

SIBIU INDEPENDENT vă propune o prezentare a celor doi, destul de cunoscuţi deja sibienilor, dar din perspectiva averilor declarate.

Şovăială: din casă în casă, fără bani în conturi

Deputatul Şovăială, născut la Breaza, judeţul Prahova, s-a legat la un moment dat de Sibiu datorită carierei militare. La ora actuală, deputatul a notat în declaraţia de avere că deţine un teren de 548 mp şi o casă construită pe el de 226 mp la Şelimbăr. Mai are şi jumătate dintr-un teren de 1.500 mp la Sărata. Casa din Şelimbăr apare construită de el în 2015. În declaraţiile de avere anterioare, apărea cu o casă cumpărată în Sibiu pe strada Mirăslău în anul 2006, apoi din 2012 cu o altă casă în Sibiu pe strada Măgura, mult mai mare ca suprafaţă. Astfel, conform propriilor declaraţii, Şovăială a cumpărat şi vândut 3 case unde a locuit în ultimii 15 ani. Se pare că Şelimbărul îi prieşte deputatului liberal, actuala casă fiind în proprietatea sa de 6 ani.

La capitolul maşini, Şovăială a făcut o pasiune pentru Toyota Yaris. În 2007 a cumpărat una nouă, pe care anul acesta a vândut-o unui coleg de partid şi el şi-a cumpărat alta nouă.

Dar cel mai surprinzător aspect din declaraţia deputatului Şovăială este … lipsa banilor din conturile bancare. La această secţiune, toate declaraţiile sale sunt goale! Deputatul notează sursele de venit conform legii, adică indemnizaţia de deputat, pensia militară, acesta fiind pensioar din MApN. De asemenea scrie că are şi datorii la bănci de 171.000 de lei, pentru diferite credite luate. Dar fără niciun leu în conturi!

Turcan: Apartament, maşină şi teren

La capitolul declaraţii de avere, ministrul Raluca Turcan are o situaţie mai clară. Un apartament în Sibiu cumpărat în 2017 alături de soţul ei, Valeriu Turcan. O maşină Toyota din 2008 şi două terenuri, unul în Constanţa şi unul în Ilfov, ultimul deţinut de soţ cu un prieten. Diferenţa o fac bijuteriile strânse în timp de Raluca Turcan în valoare de aproximativ 12.000 de euro.

La capitolul conturi bancare, Raluca Turcan prezintă la leu toate conturile. Se remarcă multe conturi ale soţului, care este cadru didactic la Universitatea Bucureşti şi acţionar în două firme. De fapt multe din resursele financiare ale familiei provin din aceste firme.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri