Dacian Cioloş anunță că partidul său nu intenţionează să iasă de la guvernare

Publicitate

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că partidul său nu intenţionează să iasă de la guvernare.

„Eu m-am întâlnit cu Vlad Voiculescu (…) am avut discuţii interne, legate de partid, de organizarea internă, de alegerile interne, nu legate de Guvern şi retragerea de la guvernare. Şi eu vă spun foarte clar şi cred că a reieşit şi din ce am spus până acum: nu avem intenţia să ieşim de la guvernare atâta vreme cât suntem acolo ca să putem împinge reforme şi, din punctul meu de vedere, încă nu ne-am folosit toate resursele ca să împingem reformele la care ne-am angajat în programul de guvernare. Deci vom rămâne acolo pe redute şi ne vom bate atâta vreme cât încă avem convingerea că putem lua aceste decizii de reforme”, a anunţat Dacian Cioloş.

Cioloş a reamintit că îşi doreşte o evaluare a Guvernului Cîţu în octombrie, după terminarea alegerilor interne în USR PLUS şi PNL şi, totodată, crede că sunt posibile şi remanieri în cadrul Executivului.

„Va fi inevitabil ca din octombrie încolo, în cel mai scurt timp, să avem o proprie evaluare a felului în care funcţionează Guvernul şi aici nu e vorba de remanieri sau doar de remanieri, ci în general de felul în care funcţionează Guvernul, în care funcţionează Coaliţia din perspectiva rezultatelor şi aici va trebui să vedem ce avem de făcut inclusiv cu miniştri de-ai noştri, din USR PLUS, ca să folosim mai mult pârghiile directe pe care le avem în Guvern, pentru a împinge reforme pe care noi ni le dorim, ca să putem avea pretenţii mai mari de la colegii noştri de Coaliţie”, a arătat Cioloş.

Publicitate

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *