18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Campania de informare a copiilor şi tinerilor din Sibiu

Știri din Județ

Inspectoratul Județean de Poliție, Serviciul Județean de Ambulanță, S.C. Privat Pompieri Company S.R.L. şi Proiectul Comunitar Ready Steady Go, au colaborat pentru a menține copiii din orașul Sibiu în siguranță, informați corect şi sănătoşi.

Joi, 26.08.2021, a avut loc desfăşurarea campaniei de informare denumită “Ziua Serviciilor de Urgență 112” desfășurată pentru cea de-a doua oară în Sibiu. Această inițiativă este concepută special pentru copii și adolescenți astfel încât să înțeleagă, la nivelul lor, că persoanele care sunt în fața lor îi vor ajuta dacă se află vreodată în situații de urgență şi că rolul lor este foarte important în menținerea unui oraş sigur, sănătos şi informat.

Copiii de la “Clubul Isteților – Sibiu” au fost invitați să participe la această inițiativă care promovează mesajele importante de siguranță ale serviciilor de urgență, astfel încât aceştia au avut oportunitatea de a interacționa cu echipele desemnate din instituții vitale ale județului Sibiu, pentru a afla despre rolurile pe care fiecare trebuie să le îndeplinească.

Copiii au experimentat demonstrații ale echipamentului serviciilor de urgență, au mers la bordul autovehiculelor de urgență preferate, având ocazia de a vedea cum este să fii polițist, paramedic și pompier, toate în aceeaşi zi. Au putut să-şi întâlnească eroii și să pună întrebări pe care au visat întotdeauna să le adreseze specialiştilor serviciilor locale de urgență.

Pe durata acestui eveniment, împreună cu colaboratorii noştri, am reuşit să informăm copiii nu doar cu privire la efectuarea apelurilor de urgență la 112, dar şi prin folosirea exemplelor practice, pe care aceştia să le poată înțelege, acoperind o gamă variată de subiecte corespunzătoare fiecărui domeniu în parte.

Din partea Inspectoratului Județean de Poliție: siguranța în trecerea străzii, ce este o trecere de pietoni, cum traversăm în mod sigur pe trecerea de pietoni, diferența dintre semaforul pentru pietoni şi cel pentru mașini, cum să se asigure atunci când trec strada, reguli pentru deplasarea, în siguranță, către și dinspre școală, precum şi despre importanța purtării centurii de siguranță.

Din partea S.C. Privat Pompieri Company S.R.L.: ce este focul, de ce trebuie să avem grijă la foc, cum stingem focul, cu ce stingem focul, ce este o mască cu oxigen, de ce poartă pompierii masca cu oxigen, situațiile în care avem nevoie de pompieri.

Din partea Serviciului Județean de Ambulanță: ce este un paramedic, ce include trusa de prim-ajutor, când se acordă prim-ajutor, situațiile în care avem nevoie de o ambulanță, ce sunt reflexele, ce este febra, cum să rămânem sănătoși.

Astăzi, mesajele de siguranță vitale din lumea reală pe care toată lumea ar trebui să le cunoască, au fost prezentate tinerilor şi copiilor, într-o modalitate interactivă, care le solicită gândirea, prin jocuri de rol şi limbaj adaptat vârstei lor. Acest lucru nu numai că îi menține în siguranță în județul Sibiu, ci le oferă ocazia perfectă de a construi relații mai puternice cu serviciile de urgență pentru asigurarea unui viitor mai bun și mai sigur.

La sfârşitul campaniei, toți cei prezenți au primit materiale informative pe care să le ia acasă, astfel încât pot exersa împreună cu părinții tot ceea ce au aflat astăzi.

Acordăm, pe această cale, mulțumiri speciale autorităților din Sibiu, pentru că au făcut acest lucru posibil: Inspectoratului Județean de Poliție, Serviciului Județean de Ambulanță şi S.C. Privat Pompieri Company S.R.L.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc