6.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Intrarea gratuită la Teatrul „Gong” Sibiu pentru cei care aleg o modalitate alternativă de transport

Știri din Județ

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă vineri, 17 septembrie, de la ora 18:00, o reprezentație extraordinară cu spectacolul „Ga-ga-ga și alții ca el”. Evenimentul este organizat în cadrul programului Săptămâna Mobilității Europene și completează agenda demarată în acest sens de Primăria Municipiului Sibiu. Spectacolul de teatru cu păpuși este prezentat gratuit, în limita locurilor disponibile, pentru toți spectatorii care vor opta să ajungă la teatru folosind o metodă alternativă de transport (pietonal, cu bicicleta, trotineta sau accesând Linia Verde de transport comun din centrul istoric al Sibiului).

Tema din acest an a Săptămânii Europene a Mobilității este „Siguranță și sănătate prin mobilitate durabilă”. Sibiul s-a alăturat acestui program prin înscrierea pe site-ul www.mobilityweek.eu.

Pentru a arăta că se poate și fără mașină, zilele de 17, 18 și 19 septembrie au fost declarate de Primăria Sibiu ZILE FĂRĂ MAȘINI. Aceasta va însemna eliberarea de trafic a anumitor zone din centru: Piața Schiller, strada Arhivelor, strada Centumvirilor, Piața Mică, str. Mitropoliei, str. Al. Odobescu (până la intersecția cu Konrad Haas) și str. Cetății. Pe str. Mitropoliei și pe str. Cetății însă va fi permis totuși accesul riveranilor cu mașina pentru a nu le bloca accesul la proprietăți. Și strada Avram Iancu va fi închisă traficului între Piața Mare și intersecția cu str. General Magheru în data de 18 septembrie, în intervalul orar 08.00 – 18.00.

Actrița Raluca Răduca revine pe scena Teatrului „Gong” din Sibiu alături de gâscanul Gagaga. „Gagaga și alții ca el” este un spectacol educațional, ce reunește mai multe povestiri inspirate din literatura universală, în care cei mici descoperă că fiecare acțiune are și o reacțiune cu consecințe pe măsură. Muzical și exaltant, spectacolul de la Sibiu are un caracter interactiv, iar publicul este invitat să intervină în desfășurarea acțiunii de pe scenă pentru a decide finalul poveștii. Evenimentul are o durată de 40 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani. Reprezentația specială din cadrul acestui program va pune accent pe regulile de circulație pentru pietoni și face o pledoarie pentru mijloacele alternative de transport, mai puțin poluante.

Accesul publicului se face cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare socială și siguranță sanitară. Pentru mai multe detalii despre accesul în teatru și noile măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, vă rugăm să vizitați https://teatrulgong.ro/ro/places/reguli-pentru-spectatori.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri