6.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Cum vrei să arate o galerie de artă? Concurs internațional de idei

Știri din Județ


Cum vrei să arate o galerie de artă? Mai puțin de 10 zile pentru a trimite ideea ta cu viitoarea mini-galerie de artă din centrul Sibiului.

Open call-ul pentru artiști, arhitecți, designeri și iubitori de frumos prin care se caută idei năstrușnice pentru construcția viitoarei mini-galerii de artă ce va fi montată în spațiul public, în Pța. Mica din Sibiu, se apropie de termenul limită. Au mai rămas mai puțin de 10 zile până când puteți să vă înregistrați propunerile. Participarea se face individual sau în echipă, iar deadline-ul este 28 septembrie.
Juriul, format din artiști și arhitecți cu experiență internațională, va ține cont de creativitatea ideii și impactul vizual al galeriei de artă atât în momentul în care aceasta este deschisă publicului, cât și în momentele în care este închisă vizitării, dar, bineînțeles, acesta va puncta și calitatea arhitecturală al obiectului propus, adaptarea la spaţiul public existent și dialogul cu fondul construit învecinat.

Interactivitatea cu publicul este și ea importantă, semn că se dorește o galerie de artă ceva mai atipică, în care lucrările nu vor fi expuse doar pentru a fi privite de la depărtare ci însăși construcția trebuie să devină un obiect de artă.


Propunerile pot fi trimise până în 28 septembrie la adresa de email concurs.artpoint@gmail.com, respectând specificațiile tehnice descrise în Regulamentul ce poate fi consultat pe site-ul organizatorului: www.aios.ro/artpoint. Emailul de înscriere trebuie să conțină proiectul (maxim 2 planșe A1 cu imagini și explicații format text) și bugetul propus pentru construcție (care trebuie să se încadreze în maxim 20.000 lei).


Planșele cu propunerile vor conține informații grafice și text cu soluţiile generale, punând accentul pe elementele cu valoare în transmiterea conceptului propus, inclusiv cu aspectul clădirii văzute de sus, deoarece galeria de artă va fi amplasată în imediata vecinătate a celui mai important obiectiv turistic din Sibiu -Turnul Sfatului- de unde se vede orașul de la înălțime.
Ce trebuie să conțină propunerile:
Organizatorii cer ca propunerile să detalieze modul de expunere ale lucrărilor de artă, prezentând patru scenarii de vizitare:


1. expoziție de tablouri (diverse dimensiuni – publicul nu trebuie să atingă exponatele, putând fi văzute din față, chiar și printr-un perete transparent/ mobil);
2. expoziție de sculpturi (diverse dimensiuni – publicul nu trebuie să atingă exponatele, fiind un avantaj dacă acestea pot fi văzute din mai multe unghuri);
3. expoziții conceptuale (publicul trebuie să fie integrat în expoziție, având posibilitatea de a experimenta trăiri cu ajutorul sunetului și a luminii, precum și a faptului că trece fizic prin expoziție);
4. fiind o galerie de artă cu program de funcționare 11:00-22:00, construcția propusă trebuie să fie în sine un obiect de artă, astfel încât să fie atractivă și pe perioada în care aceasta este închisă vizitării.
Planșele cu proiectul nu trebuie să conțină numele participanților și nici elemente distinctive cu ajutorul cărora aceștia pot fi identificați de către membri ai juriului. Numele și datele de contact vor fi transmise doar în corpul emailului de înscriere la concurs.


Premii:
Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu, organizatoarea acestui concurs internațional, oferă ca premiu suma de 2.000 lei, iar câștigătorul va primi și o excursie la Sibiu împreună cu familia sau cu un prieten/ prietenă, plătind toate cheltuielile de cazare și transport, indiferent de țara de unde se află câștigătorul/ câștigătoarea. Sejurul de cinci zile la Sibiu este oferit câștigătorului pentru a participa la inaugurarea galeriei de artă (oricând în perioada iulie-septembrie 2022). Există și două mențiuni a câte 500 lei.
Concursul face parte din proiectul Orașul Artiștilor aflat la a 5-a ediție, fiind cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu. Mai multe informații despre concurs, regulamentul și documentele ajutătoare se pot găsi pe site-ul www.aios.ro/artpoint
Succes!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri