EXCLUSIV: 84% din pacienţii COVID internaţi în judeţul Sibiu sunt nevaccinaţi

Publicitate

Conform datelor oficiale oferite în exclusivitate de Prefectura Sibiu pentru ziarul SIBIU INDEPENDENT situaţia la zi a pacienţilor COVID internaţi arată că 84% dintre aceştia nu sunt vaccinaţi contra virusului. Iar raportările din ultimele săptămâni arată că cei decedaţi erau toţi nevaccinaţi.

Publicitate

Deşi judeţul Sibiu se situează printre primele din ţară la procentul de persoane vaccinate, situaţia este departe de ţinta propusă de autorităţi pentru imunizarea de masă. Am cerut Prefecturii Sibiu, care reprezintă vocea unică pentru comunicare în pandemie, să ne prezinte o statistică privind internaţii COVID din judeţ şi câţi dintre aceştia sunt vaccinaţi. Din cei 191 de pacienţi internaţi azi în cele 8 spitale din judeţ care tratează şi pacienţi COVID, doar 31 sunt vaccinaţi. Restul de 160 nu sunt vaccinaţi, unii fiind la ATI.

Am obţinut şi o statistică pe fiecare spital în parte.

După cum reiese din tabel, Spitalul Judeţean Sibiu are cei mai mulţi pacienţi COVID internaţi: 62, din care 51 nevaccinaţi. Un număr mare de pacienţi internaţi sunt şi la Spitalul Municipal Mediaş, 34, Spitalul TBC, 29, Spitalul CFR, 29. La Pediatrie sunt 3 copii internaţi cu COVID.

Sibienii care vor să se vaccineze o pot face în continuare la centrele de vaccinare din judeţ, cel din parcarea Teatrului Radu Stanca din Sibiu fiind cel mai uşor accesibil şi cu maşina şi pe jos.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *