17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Diana Mureșan: Despre baroniadele locale ale Sibiului (CP)

Știri din Județ

Consilierul local USR, Diana Muresan a transmis următoarele:

În februarie acest an, am avut pe Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local un proiect prin care se aproba schimbarea destinației unei porțiuni din curtea Liceului Tehnologic “Avram Iancu”. Pe acel teren s-a construit ilegal o clădire în care a funcționat mulți ani la rând un fast food local.

Ultimul contract între primărie și firma care deținea acel fast food a fost semnat în 2018 și a fost reziliat în anul 2020. Cu toate că nu mai exista o bază legală odată ce contractul a fost încheiat, în aceeași clădire construită ilegal, aceeași proprietari ai fast food-ului au desfășurat în continuare activități, dar cu altă firmă, una care se ocupă cu redactarea și vânzarea unei publicații locale.



Mutarea redacției în acel loc a fost anunțată chiar de ei, în propria publicație din lunile ianuarie și februarie, iar pe clădirea respectivă a apărut o placa cu denumirea respectivei firme.

Dau toate aceste amănunte pentru că respectivii antreprenori, dar și Primăria, au negat faptul că au continuat să utilizeze acel spațiu în ciuda dovezilor evidente. În respectiva ședința am solicitat clarificări în legătură cu toate aceste nereguli. Răspunsul primit: construcția este una provizorie și legală și nu are loc niciun fel de activitate.



În zilele care au urmat ședinței de Consiliu Local am cerut autorizațiile de construire eliberate pentru acest teren din incinta liceului. Doar că, surpriză! S-a găsit una singură, eliberată în 2001, prin care se autoriza amplasarea unui chioșc de 12 mp. Altceva nu ar trebui să existe pe acel teren. În realitate, acolo s-a ridicat o clădire de 150 mp.

Săptămâna viitoare, consilierii locali, sunt invitați să aprobe închirierea prin licitație publică a aceluiași teren în vederea amplasării unei construcții provizorii pentru desfășurarea unor cursuri de formare profesională și activități de birou.

Nu am altă concluzie decât că Primăria a închis ochii față de aceste nereguli ani de zile. Nu a intervenit când s-a construit clădirea în mod ilegal, nu s-a îngrijit ca odată cu încheierea contractului să fie din nou eliberat respectivul teren (așa cum era prevăzut în contract la Art. 14), nu a intervenit când pe respectivul teren s-a desfășurat activitate fără ca să mai existe un contract și fără să se plătească chirie.



Acum ni se cere nouă, consilierilor, să votăm închirierea terenului pentru amplasarea unui construcții provizorii.

Și acum întreb retoric: unde să se amplaseze construcția provizorie? Peste construcția permanentă?

Toată această poveste este tipică localităților controlate de baroni locali, iar nouă, sibienilor, nu ne fac deloc cinste.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri