13.1 C
Sibiu
vineri, 04 octombrie, 2024

Teatrul de Artă București deschide sâmbătă, la Sibiu, Festivalul „25 de ore de teatru non-stop”

Știri din Județ

Comedia „Șase lecții de dans în șase săptămâni”, produsă de Teatrul de Artă București, regia Lavinia Jemna Olteanu, coregrafia Mihai Petre, cu Victoria Cociaș și George Constantinescu în distribuție, deschide sâmbătă, 25 septembrie 2021, cea de-a XI-a ediție a Festivalului „25 de ore de teatru non-stop”. Spectacolul va avea loc pe scena Sălii Thalia din Sibiu, de la ora 19:00. Maratonul teatral va continua pe durata întregului weekend cu alte 15 evenimente, spectacole de teatru, muzică, ateliere și recitaluri de poezie, programate atât offline, la Teatrul GONG Sibiu, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Grădina BIS, dar și online, pe canalul de YouTube al BIS Teatru și va fi urmat în perioada 1 – 3 octombrie de un epilog. Biletele și abonamentele sunt puse în vânzare pe site-ul partenerului de ticketing iabilet.ro.



„Doar sunt”, atelier teatral de integrare a tinerilor cu deficiențe neuro-psiho-motorii
Unul dintre evenimentele de tradiție din cadrul maratonului este atelierul teatral „Doar sunt”, al Asociației Teia, coordonat de psihologul Bianca Babeș. Dacă la edițiile precedente ale atelierului au fost create spectacole de teatru cu femei din cămine pentru persoane vârstnice, cu beneficiari ai Centrului Maternal Sibiu, cu tineri cu deficiențe și copii abandonați, în acest an proiectul vizează integrarea tinerilor cu deficiențe neuro-psiho-motorii din cadrul Centrului de Terapie Ocupațională Sibiu. În contextul social actual, organizatorii Festivalului „25 de ore de teatru non-stop” au acordat o mai mare importanță dimensiunii comunitare a maratonului teatral. Programul ediției include, pe lângă atelierul „Doar sunt”, și spectacole pentru persoane vârstnice („Pam-Pam”, Teatrul de Artă București, prezentat pentru rezidenții Căminului pentru Persoane Vârstnice, de pe Strada Azilului, Sibiu) sau evenimente cu, și despre adolescenții aflați în situații de risc, produse de Asociația Ferentari, în cadrul proiectului PlayHood.

„Ediția 2021 a maratonului teatral este contaminată de dimensiunea comunitară și educațională a proiectelor BIS din acest an, în activitățile festivalului fiind implicate diverse categorii sociale: vârstnici din azilele de bătrâni, adolescenți aflați în situații de risc, persoane cu dizabilități. Este modul nostru de a reconsidera resorturile artei teatrale în aceste vremuri stranii.” Bogdan Sărătean, director festival, coordonator BIS Teatru

Spectacol nominalizat la UNITER, în programul maratonului
Maratonul teatral „25 de ore de teatru non-stop” aduce la Sibiu spectacolul „Verde tăiat”, produs de Pro Teatru Zalău. Nominalizat la premiile UNITER din acest an, spectacolul „Verde tăiat”, regia Adina Lazăr, cu Răzvan Bănuț, Emanuel Cifor, Darius Prodan, Florin Suciu și Irina Sibef, se joacă sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 22:00, la Teatrul GONG Sibiu. BIS Teatru include în cadrul maratonului și două producții proprii: performance-ul experimental „Caelum Meditatio”, creat de actorul Claudiu Fălămaș, pe versurile lui Ezra Pround, traduse de Radu Vancu și „Povestea poveștilor”, o comedie pentru cei mai puțin pudici, cu Dumitru Stegărescu și Andrada Novac.

Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca, în închiderea maratonului
„Interior – lumină”, un spectacol despre criza identitară și depresie, regizat de Mihai Păcurar și produs de Reactor de Creație și Experiment Cluj-Napoca, cu actorii Oana Hodade, Oana Mardare, Doru Taloș și Adonis Tanța în distribuție, încheie duminică, 26 septembrie 2021, maratonul teatral. Spectacolul va avea loc la Teatrul GONG Sibiu (Sala etaj), de la ora 19:00.

Maratonul teatral „25 de ore de teatru non-stop” este o acțiune co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu. Evenimentul este inclus pe Agenda Culturală a Județului Sibiu și finanțat de Consiliul Județean Sibiu. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Partener de tradiție: Marquardt
Sponsor: Garanti BBVA
Parteneri: Filarmonica de Stat Sibiu, Hotel Golden Tulip, Biblioteca Județeană Astra
Parteneri media:
Rock FM, Zile și Nopți, Capital Cultural, Profil Cultural, Turnul Sfatului, Sibiu100%, Tribuna, Ora de Sibiu, Știri de Sibiu, Sibiul în Imagini

Publicitate
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Un nou egal pentru ACS Mediaș în liga a treia