17.2 C
Sibiu
duminică, 14 iulie, 2024

Câștigătorii Sibiu Streetball 2021 au fost premiați pe terenul de baschet 3×3 „Elemer Tordai”

Știri din Județ

Cei mai puni participanți ei ediției din acest an a turneului Sibiu Streetball au fost premiați, duminică seara, cu trofee, medalii, bani și echipamente sportive. Competiția s-a desfășurat între 24-26 septembrie, pe terenul de baschet 3×3 „Elemer Tordai” de lângă Sala Transilvania, găzduind meciuri care de care mai spectaculoase la categoriile U10, U13, U15, U18, +U15 Open Feminin și Open Masculin.

Cel mai mare turneu de baschet 3×3 din Transilvania a fost reluat, la Sibiu, după un an de pauză cauzată de pandemia de Covid. Organizatorii au luat toate măsurile pentru ca evenimentul să de desfășoare în cele mai bune condiții, ediția din acest an încheindu-se cu succes.

Primii câștigătorii ai turneului s-au aflat sâmbătă seara, în cea de-a doua zi a competiției, când

s-au jucat meciurile de la categoria Open Masculin. Marii câștigători ai acestei categorii au fost sportivii de la Știința Elite, care s-au impus în finală cu Piranha de Someș cu scorul de 17-13. Restul finalelor s-au disputat duminică, pe podiumul Sibiu Streetball urcând, în categorie de câștigători, jucătorii echipelor: Fireball – U10, Cârtițele Subterane – U13, Gaborii – U15, Dăm și la pachet – U18, Teen Titans – +15 Open Feminin.

„Noi suntem cei mai buni prieteni. Eu, Bogdan Mureșan, Vlad Stănese și Vlad Apostol jucăm baschet de mici copii împreună, avem o chimie bine dezvoltată. Turneul a fost senzațional, a fost una dintre cele mai bine organizate ediții. Noi ne-am mobilizat extrem de bine, mai ales după meciul din grupe, de la care am avut unele lucruri de învățat, am fixat problemele pe care le-am avut, de aici poate diferența de scor din finală, care nu știu dacă denotă neapărat și diferența dintre cele 2 echipe. Îmi doresc să-i feliciti pe băieții de la Mediaș. Dacă am fi plecat cu gândul că o să terminăm la 21, cu siguranță nu ar fi fost această diferența. Întotdeauna încercăm să ne respectăm adversarii cât mai mult ca să obținem rezultate cât mai bune”, a declarat Ivan Codrin, elev al Colegiului Național Samuel von Brukenthal din Sibiu, unul dintre câștigătorii categoriei U18. Echipa sa, Dăm și la pachet, s-a impus în finala cu ASAP MED cu scorul de 21-10.

Categoria +15 Open Feminin a fost câștigată de echipa Teen Titans. Este prima dată când câștigăm la streetball. E o surpriză foarte plăcută. Ne antrenăm ca echipă de ani de zile și e o satisfacție mare să câștigăm, mai ales la streetball. Competiția a fost foarte frumoasă”, a declarat Fleșeriu Alisia, de la Teen Titans.

Terenul de baschet 3×4 „Elemer Tordai” a fost pregătit asemenea unui turneu de Cupă Mondială, cu leduri perimetrale, ecran led de 3×2 m pe post de tabelă, dozatoare cu apă și aer îmbuteliat de la Elite Air, arbitri internaționali, premii în valoare de 1000 euro și echipamente pentru sportivi de la Ballan Sportswear. De asemenea, atât sportivii cât și suporterii au avut la dispoziție câte o tribună de 60, respectiv 200 de locuri, capacitatea pentru spectatori fiind limitată în vederea respectării distanței regulamentare.

Totodată, în cadrul turneului mai mulți sportivi au câștigat tricouri simbolice oferite de Sala Transilvania. Tinerii baschetbaliști s-au înscris în campania „O nouă generație de sportivi” și au fost premiați cu tricouri confecționate din materialul care a acoperit imaginea lui Elemer Tordai la inaugurarea picturii acestuia. Pictura este realizată lângă terenul de baschet 3×3 care îi poartă numele, acolo unde și micuții și-au îmbrăcat tricourile câștigate.

Sibiu Streetball este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport și de Consiliul Județean Sibiu, fiind organizată de Asociația Club Sportiv Eco Team Sibiu și Agenția Grey Projects. Sponsorii ediției din acest an au fost Ballan Sportswear, Elite Air și Toneli.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri