spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Noul Spital Judeţean Sibiu, dat exemplu de bună practică

Știri din Județ

Publicitate

Proiectul noului spital județean Sibiu a fost dat ca exemplu de bună practică în cadrul Conferintei Naționale de Farmacoeconomie și Management Sanitar, ediția a VIII-a, care a avut loc la Poiana Brașov în acest sfârșit de săptămână, a declarat daniela Cîmpean într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Președinta Daniela Cîmpean, însoțită de Daniela Stoica, director tehnic și responsabil de proiectul noului spital, precum și de arh. Raluca Șoaită, reprezentanta firmei de proiectare, au prezentat etapele parcurse până la stadiul actual de obținere a autorizației de construcție, care au fost provocările și dificultățile proiectului și ce oportunități și soluții sunt valorificate pentru implementarea lui.

Evenimentul a reunit reprezentanții instituțiilor implicate în elaborarea și implementarea politicilor de sănătate (Parlamentul României, Ministerul Sănătății, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, ANMDMR), directori de unități spitalicești și clinici medicale, cadre didactice de la universitățile de medicină și farmacie din România și străinătate, dar și companii producătoare și distribuitoare de medicamente, dispozitive și aparatură medicală.

Ne-a onorat invitația la acest eveniment care a adus în prim plan problemele actuale ale sistemului de sănătate din România, dar a venit și cu noutăți științifice, tehnologice și informatice din sănătate. E important să aflăm despre exemple de bună practică, în special cele legate de digitalizare, de telemedicină, să știm ce produse și servicii sunt deja implementate în spitalele și clinicile din țară pentru a le putea integra în oferta noului spital județean. Aceste schimburi de experiență națională și internațională ne sunt benefice tuturor”, a spus președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. povesti pe pita… o sa fie atat de scump incat in tarile cu apa calda faceau 2 cu aceasi bani. Spre comparatie cel mai mare spital din Europa construit in Spania a costat 350 mil euro in 2019 si are dublu numarul de paturi si este mult mai mare si mai bine gandit…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri