20.2 C
Sibiu
vineri, 21 iunie, 2024

Sibiu: Stadiul lucrărilor la noua creșă de pe strada Hațegului

Știri din Județ

Primăria Municipiului Sibiu anunța, cu puțin timp în urmă, construirea unei noi creșe pe strada Hațegului din Sibiu. Acum, stadiul lucrărilor este unul avansat, potrivit reprezentanților Primăriei: constructorul a trecut de structura de rezistenţă de la primul nivel și au fost executat fundaţiile din beton şi beton armat, placa armată de la nivelul cotei zero, stâlpii şi grinzile din beton armat, precum şi planşeul din beton armat peste parter. Lucrările continuă cu structura de rezistenţă de la nivelul etajului 1, a pereţilor din zidărie de cărămidă, precum şi cu racordarea la utilităţi.

Dar trasabilitatea proiectelor desfășurate pe fonduri europene este mult mai complexă. Pentru această creșă, Primăria Municipiului Sibiu a solicitat finanțare în 2017, în 2019 primarul Sibiului, doamna Astrid Fodor a semnat contractul de finanțare prin Programul Operațional Regional Pentru Dezvoltare Durabilă, în 2021, pe cel de execuție, iar în vara acestui an au început efectiv lucrările. Suntem într-o toamnă cu vreme blândă când putem construi în Sibiu, ca să ducem mai departe povestea locului în care se vor spune povești, pentru 105 copii” – au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Sibiu

Publicitate

Contractul de lucrări se semna în acea perioadă cu asocierea SC Conlan SRL Sibiu & SC Baltur SRL Sibiu după o procedură de achiziție care a fost organizată de 2 ori pentru că nu s-au depus oferte în primă fază. La ultima procedură au fost depuse 6 oferte, fiecare evaluată în parte de comisia de licitație, transmite Primăria Sibiu.

Suntem încântați sa avem oportunitatea de a colabora cu Primăria Sibiu în construirea unei instituții de învățământ antepreșcolar. Pentru compania noastră acest proiect reprezintă o prioritate și un sentiment de mândrie că putem contribui într-un domeniu esențial pentru orice comunitate: educația. Din acest motiv vom depune toate eforturile pentru a finaliza construcția la timp și cu o calitate bună”,  declara atunci Cosmin Vilcu, director general SC CONLAN SRL.

Noua clădire va fi construită cu parter și etaj, suprafața desfășurată fiind de 1.600 de mp. Pe aceasta vor fi amenajate 7 săli de grupă, grupuri sanitare, un cabinet medical, spații de depozitare, o sală multifuncțională pentru servirea mesei și diverse activități comune, bucătăria și spălătoria, un spațiu pentru depozitarea cărucioarelor și un vestiar pentru personal.

Lucrările de construcție vor include amenajarea rețelelor de apă, canalizare, gaz, energie termică și electrică, a instalațiilor de semnalizare la incendiu și cele antiefracție.  Clădirea va fi optimizată pentru persoane cu dizabilități prin crearea de rampe de acces pentru cărucioare, grupuri și obiecte sanitare adaptate, pardoseli continue fără praguri și o sonerie specială la intrare prin care se poate solicita asistență. Pentru creșterea eficienței energetice, apa caldă se va produce și prin energia solară de la panourile care vor fi amplasate pe terasă. La parterul clădirii, instalația de încălzire va în pardoseală pentru eficiență și confort, iar iluminatul va fi cu corpuri cu LED, eficiente și mai economice.  

Dotarea cu mobilier va fi realizată de Primăria Sibiu după finalizarea construcției acestei creșe care va funcționa cu program prelungit, anunță administrația locală.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri