5.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Proiect pilot: Boiţa Smart Lab

Știri din Județ

Sub poalele munţilor, în comuna Boiţa, astăzi s-a inaugurat un centru IT în cadrul şcolii din localitate sub denumirea Boiţa Smart Lab. Este un proiect pilot realizat de Primăria Boiţa cu sprijinul uman şi financiar al Echipei Galbene din cadrul PNL Sibiu şi Asociaţia BookLand. S-a amenajat sala de clasă de la podea, pereţi până la dotarea cu calculatoare noi performante şi tabla SMART. Lucrarea în valoare de aproximativ 25.000 de lei a fost posibilă datorită sponsorilor implicaţi.

În prezenţa preşedintei Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, primarul Nicolae Cocoş alături de membrii Echipei Galbene au prezentat acest centru IT destinat elevilor, dar şi profesorilor. „Această tablă Smart ajută profesorul în predarea la clasă. Vom asigura şi instructajul profesorilor în folosirea tablei Smart” a explicat Călin Gălan, unul din membrii Echipei Galbene implicat şi în instalarea aparaturii pro-bono.

„Echipa Galbenă a fost creată pentru tinerii liberali ca un vehicul de instruire a acestora. Ne-am dorit ca tinerii politicieni să învețe mai întâi cum să ajute şi abia apoi să emită pretenții în politică. Un sprijin din afară, ca cel oferit de Echipa Galbenă, pentru administrațiile locale din județ este ca o gură de oxigen. Apreciez eforturile lor, dar şi al primarului” a declarat Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu.

„Echipa Galbenă a susținut încă de la începutul ei educația. Fiecare acțiune desfășurată în această direcție a urmărit să încurajeze copiii din familiile defavorizate să meargă la școală și a contribuit, acolo unde a fost nevoie, cu rechizite, haine și alimente. Astăzi pășim în viitor alături de elevii școlii ”Ioan Albescu”, din Boița. În parteneriat cu Primăria comunei, prin domnul primar Nicolae Cocoş și susținuți de doamnele Daniela Cîmpean și Raluca Turcan, am conceput și am dus la bun sfârșit un proiect de suflet, destinat educației digitale a tuturor celor interesați, dascăli sau elevi: Boița Smart Lab.” a explicat Alina Huciu, membră a Echipei Galbene. Ea ne-a confirmat că proiectul de la Boiţa este unul pilot şi se vor implica în alte comune din judeţ, unde găsesc deschidere, pentru a crea astfel de Smart Lab-uri pentru copii şi profesori.

După ce primarul şi preşedinta Consiliului Judeţean au fost rugaţi să testeze echipamentele instalate, tabla Smart fiind un punct de atracţie, Nicolae Cocoş a declarat: „Le mulțumesc pentru sprijin și implicare Echipei Galbene și asociației Bookland. În numele copiilor vă mulțumesc. Să arătăm că și în mediul rural se poate face performanţă. Este un proiect pilot care se poate multiplica în alte comune ale județului”. De acest Smart Lab vor beneficia 163 de copii din localitate, din care 34 sunt la grădiniţă.

GALERIE FOTO:

Boita IT
Boita IT
Boita IT
Boita IT
Boita IT
Boita IT
Boita IT
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș