19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

EDITORIAL: Intoxicaţia politică

Știri din Județ

După şedinţa de aseară a Biroului Politic Naţional al PNL am văzut cea mai bine direcţionată intoxicaţie politică prin intermediul presei. Liderii USR au început de astă noapte să declare că PNL a decis să facă Guvern cu PSD. Doar că discuţiile din cadrul şedinţei PNL au fost cu totul altele. Nuanţele fac diferenţa.

Astăzi mesajele USR au continuat pe aceeaşi linie, inclusiv la Sibiu, unde organizaţia judeţeană de aici a scris clar că liderii PNL Sibiu au votat pentru un Guvern cu PSD. Dacă ne uităm în presa centrală, chiar şi cea evident pro-USR, aflăm însă că Raluca Turcan NU a votat pentru un Guvern PNL-PSD.

Am încercat să aflu unde stă adevărul şi am înţeles că în nuanţe. Aseară, în şedinţa PNL de la Bucureşti s-a discutat şi s-a votat oferirea unui mandat unui echipe de negocieri pentru a discuta ŞI cu PSD, nu doar cu USR. Altfel spus, liberalii au extins plaja negocierilor şi spre stânga politică. Acest lucru, normal, a nemulţumit liderii USR pentru că acum nu mai au în cadrul propriei negocieri cu PNL, asul din mânecă. Dacă PNL nu mai este la cheremul USR în negocieri şi există posibilitatea unui guvern chiar şi cu PSD, distruge atu-urile de negociere ale USR.

Şi de aici, intoxicaţia politică. Făcută voit, ca nouă armă în negocierile USR-PNL, negocieri care continuă.

Ideea unui Guvern de criză, care să includă toate partidele politice parlamentare, mai puţin AUR, a fost vehiculată de asemenea. Există astfel mai multe scenarii pentru ieşirea din criză cu un Guvern fie PNL-UDMR-USR sau PNL-PSD-UDMR sau chiar PNL-USR-PSD-UDMR. Toate sunt luate în calcul în acest moment. Mai avem de aşteptat două săptămâni, cât a decis PNL ca să dureze maxim negocierile, pentru a vedea ce soluţie se găseşte. În rest, vom mai avea parte de declaraţii politice din toate părţile şi multe intoxicări.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc