12 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță ajută autoritățile italiene în campania de vaccinare a românilor din regiunea Toscana (CP)

Știri din Județ

Comunicat de presă transmis de Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță:


Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță (Renew Europe) a răspuns cererii de ajutor venite din partea autorităților medicale italiene, însărcinate cu sănătatea publică din Toscana. Ca parte a campaniei de vaccinare inițate de DSP-ul italian, eurodeputatul a fost rugat să adreseze comunității românești din zonă un mesaj de încurajare a vaccinării.

În regiunea Toscana trăiește un număr important de români, peste 10.000 de persoane. În cea mai mare proporție sunt femei, angajate, în marea lor majoritate, ca îngrijitoare (badante). Conform datelor autorităților italiene, procentul româncelor vaccinate din această comunitate nu ajunge la 60%, fiind un procent destul de redus, în comparație cu media celor vaccinați din Toscana.

Nicu Ștefănuță a fost solicitat de către DSP-ul italian, prin intermediul medicului Stefania Magi, șefa secției de Medicină Interculturală, pentru campania de vaccinare a diasporei românești din Toscana. Stefania Magi a apreciat că „asistența persoanelor fragile este o activitate fundamentală care îi privește pe îngrijitorii implicați. Badantele (îngrijitoarele) nu trebuie să se expună pe ele însele la riscurile care decurg ca urmare a bolii COVID-19 și, implicit, nici pe cei pe care îi îngrijesc, bătrâni și persoane cu dizabilități. Căutăm, așadar, pe cât posibil, relații directe care să încurajeze vaccinarea.”

În acest scop, autoritățile medicale italiene au identificat o voce credibilă, cu putere de convingere, în persoana europarlamentarului Nicu Ștefănuță, rugându-l să adreseze comunității românești un mesaj de încurajare în ceea ce privește vaccinarea.

Fiind conștient de importanța comunicării cu românii din Toscana, europarlamentarul Nicu Ștefănuță a adresat un mesaj plin de căldură românilor care muncesc în această zonă a Italiei. “Pare că scepticismul românilor în privința vaccinării trece granițele țării. Astfel, am participat cu acest clip la campania lor de sensibilizare în rândul diasporei române din Italia”, declară Nicu Ștefănuță.

În cadrul conferinței de presă din data de 9 noiembrie, în fața auditoriului de la San Donato, a fost difuzat un important mesaj video către comunitatea românească: „Vaccinul este singura soluție pe care o avem pentru a evita să mergem la terapie intensivă sau, mai rău, la cimitir. Vă rog să nu mai credeți tot felul de minciuni pe care le auziți, autoritățile medicale italiene nu vă vor răul”, a spus Nicu Ștefănuță.




Nicu Ștefănuță este europarlamentar USR.
Este vicepreședinte al Delegației pentru relațiile cu Statele Unite și membru al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară, al Comisiei pentru Bugete a Parlamentului European, coordonator al Comisiei Pentru Lupta Împotriva Cancerului și supleant în Comisia pentru Afaceri Externe din Parlamentul European.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri