21.4 C
Sibiu
miercuri, 12 iunie, 2024

Raluca Turcan în întâlnire de lucru ambasadorul Republicii Federale Germania în România (CP)

Știri din Județ

Raluca Turcan, Ministrul Muncii în urma întâlnirii de lucru cu Excelența Sa Dr. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania în România, a transmis următorul comunicat de presă:

Am avut astăzi o întâlnire de lucru cu
În cadrul discuțiilor a fost subliniată dorinţa reciprocă de aprofundare a cooperării dintre cele 2 țări privind asigurarea drepturilor lucrătorilor și protecția socială a sezonierilor români din Germania.Având în vedere că 80% din muncitorii sezonieri străini din Germania sunt români, am repus pe agenda discuțiilor îmbunătățirea condițiilor de viață și de muncă pentru acești lucrători.
Cei mai mulți sezonieri români din Germania lucrează în agricultură, industria cărnii, construcții, transport și logistică, gastronomie, hoteluri, curățenie și îngrijire la domiciliu.
Problemele comune acestor domenii țin în special de modul de redactare a contractelor de muncă, care trebuie să fie și în limba română, de plata drepturilor salariale, de condițiile de muncă sau de locuit.Am primit asigurări din partea Excelenței Sale că munca lucrătorilor români este apreciată și este esențială pentru multe sectoare de activitate din Germania.
Având în vedere că pentru lucrătorii sezonieri din agricultură angajatorii plătesc doar o asigurare medicală, nu și asigurare socială, am propus introducerea acestui beneficiu pentru sezonierii români care lucrează în agricultură în Germania.
Mulți lucrători români merg în fiecare an să muncească temporar în agricultură și, în lipsa asigurării sociale, perioadele respective nu se vor regăsi în asigurările de pensii, ceea ce va influența negativ stagiul de cotizare, respectiv dreptul de pensie.Discuția de azi a vizat și situația lucrătorilor români din abatoare. Din cei 160.000 de lucrători străini din această industrie, peste jumătate sunt cetățeni români. Deși aceștia au fost preluați de către marii angajatori din industria cărnii, fiind eliminați intermediarii și multe din problemele care apăreau în acest fel, salariul a rămas la nivelul celui avut la firma intermediară.

Am primit asigurări că toate problemele semnalate în cadrul întâlnirii de astăzi sunt în atenția autorităților germane și că eforturile pentru remedierea lor vor crește în perioada următoare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Francez dispărut din Sibiu. Îl caută Poliția!

Nandor Kuti a plecat de la BC CSU Sibiu

Bulgarul Ivanov a semnat cu FC Hermannstadst