spot_img
10.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

19 noiembrie – Ziua Mondială de prevenire a abuzului și violenței împotriva copiilor

Știri din Județ

Publicitate

Abuzul și violența împotriva copiilor reprezintă o realitate dură a zilelor noastre. Fie că este fizic, sexual sau emoțional, abuzul lasă urme adânci și afectează grav dezvoltarea copilului.


Ziua Mondială de Luptă pentru Prevenția Abuzului și Violenței asupra Copiilor se sărbătorește anual pe 19 noiembrie, în încercarea de a spori conștientizarea acestei probleme acute și de a mobiliza instituțiile, organizațiile și populația spre prevenirea și rezolvarea cazurilor de abuz.


În perioada 1-19 noiembrie 2021, în cadrul centrelor rezidențiale din structura DGASPC Sibiu, s-a desfășurat Campania 19 zile de activism ”Prevenirea abuzului și violenței împotriva copiilor și tinerilor” care a avut drept scop mobilizarea și încurajarea activităților pe teme referitoare la o mai bună prevenire a fenomenului de abuz.


Alături de specialiștii din cadrul centrelor (psihologi, asistenți sociali, asistenți medicali), copiii au realizat o serie de mesaje anti-violență și au vizionat filme și clipuri cu mesaje anti-violență.
Au fost purtate discuții cu beneficiarii centrelor cu privire la tipurile de abuz, mediile sociale în care pot apărea abuzurile, dar și metodele de prevenire și semnalare a abuzului, neglijării și exploatării copiilor.
Beatrice Andreea Muntean – Purtător de cuvânt DGASPC Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda