spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Adrian Bibu a inițiat declanșarea procedurii de selecție a noului Consiliu de Administrație al Tursib (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Adrian Bibu, consilier local PNL şi administrator public al judeţului Sibiu transmite următorul comunicat de presă:

Am inițiat alături de colegii mei liberali și Grupul USR din Consiliul Local Sibiu declanșarea procedurii de selecție a noului Consiliu de Administrație (CA) al #Tursib.

Demersul nostru vine după ce luna trecută, în comisia de specialitate, nu am avizat proiectul de prelungire a mandatelor membrilor CA aflați în funcție. Lipsa avizului a condus la retragerea proiectului de pe ordinea de zi.

Practic, pe 24 noiembrie, în Adunarea Generală a Acționarilor Tursib, Consiliul Local Sibiu va lua act de cererile de reînnoire a mandatelor celor aflați în funcție, dar va decide constituirea CA prin selecție și nu prin înnoire.

Vom propune o comisie formată din cinci membri pentru selecția celor care vor face parte din CA (condusă de un viceprimar) și vom îndemna consilierii locali să facă propuneri pentru componență. Ulterior, comisia va realiza selecția membrilor Consiliului de Administrație pe baza legislației privind guvernanța corporativă – Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 109/2011 și Hotărârea Guvernului nr. 722/ 2016, precum și pe baza celei privind disciplina financiară la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari.

Din punctul nostru de vedere simplul fapt că legea oferă posibilitatea înnoirii mandatelor membrilor CA nu este suficient pentru ca acest lucru să se întâmple.

Ne dorim ca societățile municipale să performeze, iar una dintre condiții pentru ca acest lucru să se întâmple, este o selecție reală la nivelul consiliilor de administrație.

Personal sunt absolut convins că acei membri CA care au performat pot obține mandate noi printr-o nouă selecție și nu așa cum s-a încercat, printr-o simplă cerere de prelungire.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri