Salvamont Sibiu ar putea căuta persoanele rătăcite cu ajutorul unei drone

Știri din Județ

Veste bună pentru echipele Salvamont din toată România. Începând cu săptămâna trecută, Salvamont face parte din cele 50 de țări membre ale IEDO – Organizația Internațională de salvări de urgență cu ajutorul dronelor .

Astfel, în viitorul apropiat, salvamontiștii vor putea colabora cu specialiști în acest tip de intervenții de căutare – salvare cu ajutorul dronelor. De asemenea, făcând parte din IEDO, se pot face achiziții sau licitații pentru achiziția de drone.

Nu se cunoaște încă data de aplicare a proiectului, dar nici câte drone vor fi achiziționate pentru fiecare județ.

“Salvamont Sibiu are în dotare o dronă cu detecție termică, un DJI Mavic 2 Pro Enterprise, însă legislația este puțin greoaie, fiind necesare certificări ale piloților, dar și anunțarea Turnului de Control din cadrul Aeroportului Internațional Sibiu la fiecare zbor. Ultima folosire a dronei într-o misiune reală a fost anul trecut, în schimb noi o mai folosim la antrenamente și supravegherea unor zone. Sunt curios să văd utilitatea acestui program și sper ca totul să fie pentru ușurarea operațiuniilor de căutare – salvare. ” a declarat Șeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri