Screenshot

Salvamont Sibiu ar putea căuta persoanele rătăcite cu ajutorul unei drone

Veste bună pentru echipele Salvamont din toată România. Începând cu săptămâna trecută, Salvamont face parte din cele 50 de țări membre ale IEDO – Organizația Internațională de salvări de urgență cu ajutorul dronelor .

Publicitate
itpadi

Astfel, în viitorul apropiat, salvamontiștii vor putea colabora cu specialiști în acest tip de intervenții de căutare – salvare cu ajutorul dronelor. De asemenea, făcând parte din IEDO, se pot face achiziții sau licitații pentru achiziția de drone.

Nu se cunoaște încă data de aplicare a proiectului, dar nici câte drone vor fi achiziționate pentru fiecare județ.

„Salvamont Sibiu are în dotare o dronă cu detecție termică, un DJI Mavic 2 Pro Enterprise, însă legislația este puțin greoaie, fiind necesare certificări ale piloților, dar și anunțarea Turnului de Control din cadrul Aeroportului Internațional Sibiu la fiecare zbor. Ultima folosire a dronei într-o misiune reală a fost anul trecut, în schimb noi o mai folosim la antrenamente și supravegherea unor zone. Sunt curios să văd utilitatea acestui program și sper ca totul să fie pentru ușurarea operațiuniilor de căutare – salvare. ” a declarat Șeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *