18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Opt tamponări în Sibiu, din cauza poleiului. Administratorul drumului a fost amendat

Știri din Județ

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.

Opt tamponări au fost sesizate în cursul zilei de ieri, pe raza municipiului Sibiu. În intervalul orar 07:30 – 11:00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au fost solicitați să intervină pe strada Ștefan cel Mare, pe viaduct, la ieșirea din municipiu, unde  mai multe autovehicule au fost implicate în evenimente rutiere soldate cu pagube materiale.

În cele opt evenimente rutiere au fost implicate în jur de 20 de autovehicule, 5 dintre evenimente fiind soluționate de către polițiștii rutieri, iar 3 fiind soluționate prin constatare amiabilă.

Din cercetările efectuate de către polițiști pe tronsonul de drum menționat  a rezultat că evenimentele s-au produs fie pe fondul vitezei neadaptate, fie pe fondul nepăstrării distanței de siguranță în mers, o cauză generatoare, comună tuturor tamponărilor fiind și faptul că drumul nu a fost întreținut corespunzător, partea carosabilă fiind acoperită cu polei.

În acest context, administratorul drumului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.045 de lei pentru neîndeplinirea atribuțiilor de întreținere și menținere a părții carosabile pe timp de iarnă, fapt ce a pus în pericol siguranța circulației rutiere.

Cu aceeași ocazie, unul dintre conducătorii auto implicați într-una dintre tamponări, produse la ora 07:45, un sibian în vârstă de 33 de ani, a fost depistat cu o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alte nereguli găsite în trafic

Tot ieri, în jurul orei 15:30, în municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Vasile Pârvan, un sibian în vârstă de 19 ani a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un gard. La locul producerii evenimentului soldat cu pagube materiale, polițiștii rutieri au constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Tânărul era însoțit de către un bărbat în vârstă de 43 de ani, sibian, proprietarul autoturismului, care a înmânat polițiștilor un certificat de înmatriculare posibil fals.

”Educație” rutieră în familie

Polițiștii sibieni au oprit în trafic la data de 24 noiembrie, în jurul orei 18:30, în Axente Sever, un autoturism condus pe strada După Grădini. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că la volan se află o tânără în vârstă de 18 ani, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Aceasta era însoțită de tată ei, un bărbat în vârstă de 44 de ani, proprietar al autoturismului.

Având în vedere cele constatate, la nivelul Secției de Poliție Rurală Axente Sever, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv încredințare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc