spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Consilier USR condamnat la închisoare cu suspendare pentru fals

Știri din Județ

Publicitate

Consilierul local USR din Copșa Mică, Marcel Ciobotă a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă. Ciobotă a fost trimis în judecată anul trecut după ce procurorii au descoperit că a falsificat acte în timp ce era funcționar public la Primăria Copșa Mică. Consilierul și-a dat demisia din Consiliul Local Copșa Mică și a fost exclus din USR. Sentința instanței nu este definitivă. Costea Cristian a fost desemnat de USR să îi ia locul în Consiliul Local.

“USR nu tolerează astfel de comportamente mai ales când este vorba despre membrii săi. Deși nu este încă o condamnare definitivă Marcel Ciobotă nu mai este de astăzi (ieri, n.red.) membru USR și nici consilier local, în urma demisiei pe care i-am solicitat-o de urgentă” a precizat Ruxandra Cibu Deaconu, președinta Filialei Județene USR Sibiu. „Milităm în continuare pentru ca în administrațiile publice locale funcțiile să fie ocupate de oameni competenți, fără probleme legale și vom sancționa aceste derapaje de fiecare dată când contextul o cere” a completat ea.

„După un an şi jumătate de judecată, consilierul USR Marcel Ciobotă, fost angajat al primăriei Copşa Mică, a primit sentința judecătorească pentru furt din fonduri europene: 3 ani închisoare cu suspendare, 100 de zile de muncă în folosul comunității, suspendarea dreptului de a alege şi de a fi ales pe 3 ani, recuperarea sumei de 40.000 lei şi cheltuieli de judecată. Pentru sănătatea politică a orașului nostru, USR Copşa Mică trebuie să facă pasul înapoi, iar consilierul Ciobotă Marcel să-şi dea demisia din Consiliul Local, pentru a nu mai aștepta ordinul prefectului de demitere”, a precizat primarul orașului Mihalache Daniel Tudor.

Detalii despre caz găsiți aici.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?