spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Volum de debut în poezie: Cristina Horotan

Știri din Județ

Sibiul cultural s-a îmbogăţit săptămâna aceasta cu un nou poet: Cristina Horotan. În prezenţa unui cerc restrâns de prieteni şi familie, autoarea a lansat primul ei volum de poezie sub titlul „Di Agnostica. 101 poezii”. La evenimentul de debut, amfitrion a fost Anca Sîrghie, din partea Uniunii Scriitorilor din România care a dat citire şi mesajului scriitorului George Roca, de la Societatea Academică Romano-Australiană. De altfel, volumul a apărut sub patronajul editurii acestei Academii.

„Începutul poeziei mele se regăseşte în anul fără nume (2020), un an pe care l-am crezut blestemat, greu şi urât, nu doar din pricina pandemiei care în cazul meu a fost un greu accesoriu. Am avut de ales între ventilare şi autodistrugere şi am ales prima variantă. Eliberarea! Terapia mea cu mine! Echilibrul! Vindecarea! Am adunat toate pietrele aruncate înpre mine în piaţa publică şi am început să construiesc” mărturiseşte autoarea volumului, motivaţia de a începe să scrie poezie.

Anişoara Laura Musteţiu, poetă şi prozatoare, semnează prefaţa volumului: „Prin versuri veritabile izvorâte din încercările vieţii, oscilând între suferinţă şi fericire, Cristina Horotan ne invită la o călătorie artistică pe aripile poeziei, la o plimbare printr-o ploaie de vară, unde stropi de lacrimi ne dau fiorii unei noi experienţe”.

Ana Maria Micu, prietenă a autoarei, a prezentat volumul lansat prin intermediul unor cadouri, înfăşurate unul în altul, fiecare cu un simbol şi temă pe care volumul le abordează. Andra Tischer, redactor şef la revista de cultură Bel Esprit a invitat autoarea să continue să scrie şi în reviste literare, inclusiv la Bel Esprit.

Aplecarea spre poezie a autoarei a venit din suferinţă, aşa cum a recunoscut chiar ea la lansare. După o perioadă neagră, în care pierduse chiar şi credinţa, a descoperit că poezia îi aduce alinare. Chiar mai mult, o descătuşare, o psiho-terapie. „Versurile curgeau din mine, de undeva de sus” povestea autoarea. Ea a redescoperit credinţa prin poezie, dar şi o armă contra necazurilor vieţii.

La finalul lansării, autoarea a oferit cărţi gratuit tuturor celor prezenţi, cu autograf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?