10.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

LASLEA: Anchetă ANI în rândul consilierilor locali

Știri din Județ

Doi actuali şi un fost consilier local din comuna sibiană Laslea sunt anchetaţi de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru conflict de interese administrativ. Cei trei sunt acuzaţi de ANI că în mandatul trecut, au participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârii C.L. Laslea din data de 12 decembrie 2018 privind aprobarea amenajamentului pastoral pentru pajiştile din proprietatea privată a comunei Laslea, având un interes personal de natură patrimonială în problema supusă dezbaterilor consiliului local.

Cei trei consilieri aflaţi în ancheta ANI sunt: Răduţu Victor Dan, care nu mai este acum consilier local, Gheorghe Paşcalău şi Elena Neagu, ultimii aflaţi la un nou mandat în Consiliul Local Laslea.

Potrivit ANI cei trei au încălcat astfel prevederile art. 46 din Legea nr. 215/2001, prevederile art. 70, 71 şi 77 din Legea nr. 161/2003, precum şi prevederile art. 75, alin. (1) şi (2) şi ale art. 77, alin. (1), (2) şi (3) din Legea nr. 393/2004.

„Persoana (…) faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului” se precizează de către ANI.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri