VIDEO: Un sibian a sunat la 112 pentru că a rămas fără internet. A amenințat că va sparge sediul companiei

Știri din Județ

ACTUALIZARE: Sibianul care a sunat la 112 pentru că nu îi funcționau serviciile de telefonie și internet, a postat în urmă cu puțin timp un clip video prin care dorește să clarifice întreaga situație. Conform acestuia, acum 3 sau 4 ani, în drum spre mănăstirea Frăsinei, a rămas înzăpezit cu mașina. Cuprins de panică, acesta a sunat la 112 pentru a cere ajutor. Aflat într-o zonă fără semnal, operatoarea 112 i-a dat omului asigurări că va fi sunat de echipele de intervenție. Atunci, bărbatul a întrebat cum este posibil să fie sunat dacă telefonul mobil nu are semnal. Conform bărbatului, nu a trecut mult timp și acesta a avut 3-4 liniuțe de semnal la telefon, fiind apelat de salvatori. Și această experiență i-a rămas în minte. Că de la 112 poți primi semnal. De aceea a sunat la 112, crezând că aceștia îi pot „da semnal” pentru serviciile de telefonie, internet și televiziune.

VIDEO – la finalul articolului

Știre inițială:

Un sibian în vârstă de 39 de ani, a sunat în cursul zilei de 24 decembrie 2021, la Serviciul Unic de Urgență 112. Acesta a reclamat faptul că serviciile de cablu și internet sunt nefuncționale.

Revoltat, sibianul a vorbit cu operatoarea 112 aproximativ două minute, spunându-și oful cu privire la lipsa serviciilor de cablu și internet. Degeaba i s-a explicat acestuia că astfel de apeluri nu prezintă o urgență 112, bărbatul vroia neapărat internet și televiziune în noaptea de Crăciun. Și mai nervos, bărbatul a amenințat că merge pe pietonala Nicolae Bălcescu din Sibiu și că va sparge sediul companiei de telefonie. Atunci, din centrala STS s-a făcut legătura cu dispecerul Poliției, care i-a explicat din nou, faptul că cerința sa nu prezintă o urgență.

Sunând nejustificat la un număr alocat exclusiv pentru urgențe, bărbatul s-a ales cu o amendă în valoare de 500 de lei, cam abonamentul pe un an de zile la serviciile menționate mai sus.

Sursă Video: Facebook Caterinca si dive in extaz

“Un sibian în vârstă de 39 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru apelarea nejustificată a numărului unic pentru apeluri de urgență 112, după ce, la data de 24 decembrie 2021, în jurul orei 22:30, a apelat numărul 112 reclamând defecțiuni la rețeaua de cablu.” a declarat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ SIBIU

Conform site-ului STS.ro, apelurile non-urgente provoacă întârzieri în acordarea de ajutor persoanelor aflate în situații de urgență, acest lucru putând avea consecințe fatale. Apelarea nejustificată a numărului de urgență 112 poate costa viața unei persoane care are nevoie urgent de ajutor. Apelarea repetată, cu rea intenție, a numărului 112, fără a avea o urgență ori pentru a aduce injurii operatorilor, constituie abuz și se sancționează conform legii.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri