spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO: Un sibian a sunat la 112 pentru că a rămas fără internet. A amenințat că va sparge sediul companiei

Știri din Județ

Publicitate

ACTUALIZARE: Sibianul care a sunat la 112 pentru că nu îi funcționau serviciile de telefonie și internet, a postat în urmă cu puțin timp un clip video prin care dorește să clarifice întreaga situație. Conform acestuia, acum 3 sau 4 ani, în drum spre mănăstirea Frăsinei, a rămas înzăpezit cu mașina. Cuprins de panică, acesta a sunat la 112 pentru a cere ajutor. Aflat într-o zonă fără semnal, operatoarea 112 i-a dat omului asigurări că va fi sunat de echipele de intervenție. Atunci, bărbatul a întrebat cum este posibil să fie sunat dacă telefonul mobil nu are semnal. Conform bărbatului, nu a trecut mult timp și acesta a avut 3-4 liniuțe de semnal la telefon, fiind apelat de salvatori. Și această experiență i-a rămas în minte. Că de la 112 poți primi semnal. De aceea a sunat la 112, crezând că aceștia îi pot „da semnal” pentru serviciile de telefonie, internet și televiziune.

VIDEO – la finalul articolului

Știre inițială:

Un sibian în vârstă de 39 de ani, a sunat în cursul zilei de 24 decembrie 2021, la Serviciul Unic de Urgență 112. Acesta a reclamat faptul că serviciile de cablu și internet sunt nefuncționale.

Revoltat, sibianul a vorbit cu operatoarea 112 aproximativ două minute, spunându-și oful cu privire la lipsa serviciilor de cablu și internet. Degeaba i s-a explicat acestuia că astfel de apeluri nu prezintă o urgență 112, bărbatul vroia neapărat internet și televiziune în noaptea de Crăciun. Și mai nervos, bărbatul a amenințat că merge pe pietonala Nicolae Bălcescu din Sibiu și că va sparge sediul companiei de telefonie. Atunci, din centrala STS s-a făcut legătura cu dispecerul Poliției, care i-a explicat din nou, faptul că cerința sa nu prezintă o urgență.

Sunând nejustificat la un număr alocat exclusiv pentru urgențe, bărbatul s-a ales cu o amendă în valoare de 500 de lei, cam abonamentul pe un an de zile la serviciile menționate mai sus.

Sursă Video: Facebook Caterinca si dive in extaz

„Un sibian în vârstă de 39 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru apelarea nejustificată a numărului unic pentru apeluri de urgență 112, după ce, la data de 24 decembrie 2021, în jurul orei 22:30, a apelat numărul 112 reclamând defecțiuni la rețeaua de cablu.” a declarat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ SIBIU

Conform site-ului STS.ro, apelurile non-urgente provoacă întârzieri în acordarea de ajutor persoanelor aflate în situații de urgență, acest lucru putând avea consecințe fatale. Apelarea nejustificată a numărului de urgență 112 poate costa viața unei persoane care are nevoie urgent de ajutor. Apelarea repetată, cu rea intenție, a numărului 112, fără a avea o urgență ori pentru a aduce injurii operatorilor, constituie abuz și se sancționează conform legii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?