1.2 C
Sibiu
marți, 19 martie, 2024

FOTO: Șoferii Tursib, solidari cu colegii din București

Știri din Județ

Mai mulți șoferi angajați ai companiei de transport public din Sibiu au ales să poarte la braț, banderole albe, în semn de solidaritate față de colegii lor din București.

Șoferii bucureșteni ai STB au intrat în grevă și au blocat transportul public în comun, aceștia cerând majorarea salariilor cu 10%. Contractul colectiv de muncă nu a mai fost negociat de 2 ani de zile, iar în ultima perioadă, dialogul cu Primăria municipiului București, dar și cu conducerea societății de transport a lipsit cu desăvârșire.

Peste 700 de angajați ai STB îi cer demisia directorului regiei. Aceștia au refuzat joi, să iasă cu autobuzele, troleibuzele și tramvaiele pe traseu.

img  wa
img  wa
img  wa
img  wa

Tribunalul București a admis cererea Societăţii de Transport București de suspendare a grevei însă acest lucru nu i-a determinat pe angajați să renunțe la doleanțe și să respecte programul de lucru.

„Federația Transportatorilor și Serviciilor Publice din România prin vocea Președintelui Ion Zbarnea a luat atitudine și va fi solidara cu colegii din București. Sindicatul Liber TPL Sibiu din cadrul Tursib alături de celelalte sindicate afiliate la Federație a răspuns prezent purtând banderole albe pe brat și circuland cu farurile aprinse.
Dorim prin acest gest de susținere a colegilor din București să tragem un puternic semnal de alarmă față de situația angajaților din transportul public de persoane. O categorie pe care autoritățile dar și conducerea societăților au ignorat-o în ultimii ani la nivelul întregii țări. Numirea unor directori generali politic dar care nu au legătură cu acest domeniu de activitate. Salarii mizere, negocieri ale CCM sau act aditional amânate de la o lună la alta, promisiuni de măriri salariale anuale neonorate, lipsa pieselor de schimb,programări lunare ale soferilor cu încălcarea legislației și a codului muncii, lipsa toaletelor sau existența lor deplorabilă, lipsa apei la capete de linii și multe alte condiții de lucru care lasă mult de dorit.
În acest sens Sindicatul Liber TPL a înaintat scrisoare deschisă doamnei primar dar și consilierilor locali.Sau făcut sesizări catre ITM Sibiu.Din păcate nu sa făcut absolut nimic.
De asemenea am depus plângeri penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu cercetările fiind în curs de derulare.” a declarat pentru Sibiu Independent, Președintele Sindicatului Liber TPL Sibiu.
Gogea Dumitru-Mitică

Federatia Transportatorilor si Serviciilor Publice din Romania si Sindicatele afiliate din : Arad , Brasov , Constamta , Craiova , Galati , Iasi , Ploiesti , Sibiu , Slatina , Suceava , Tg Jiu , Tulcea , Vaslui etc , suntem solidari cu colegii nostri din S.T.B. Bucuresti si vom protesta pana la rezolvarea problemelor conflictuale. ” a declarat Președintele Federației, Ioan Zbârnea.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Dotări noi la LIA Sibiu de la Rotary