2.2 C
Sibiu
luni, 04 martie, 2024

Colectarea selectivă a deșeurilor

Știri din Județ

Deșeurile reciclabile se colectează în pubele de culoare galbenă în mediul urban, respective, în saci de culoare galbenă în mediul rural și sunt de tip: hârtie și carton (curate și mărunțite), plastic, metal și lemn, polistiren provenit de la ambalaje, folie (de la ambalaje);

Ambalajele reciclabile trebuie golite complet, să nu conțină resturi alimentare. Ele trebuie clătite pentru a se putea recicla. Dopurile PET-urilor se scot, iar pentru reducerea volumui în pubelă, ambalajele trebuie strivite, pliate, turtite.

Deșeurile reziduale se colectează în pubele de culoare verde/negru și sunt de tip: resturi de carne și pește, gătite sau proaspete, resturi de produse lactate (lapte, smântână, brânză, iaurt, unt, frișcă), ouă întregi, grăsimi animale și uleiuri vegetale (în cazul în care nu se colectează separat), excremente ale animalelor de companie, scutece/tampoane, cenușa de la sobe ( dacă se ard și cărbuni), resturi vegetale din curte tratate cu pesticide, lemn tratat sau vopsit, conținutul sacului de la aspirator, mucuri de țigări, vesela din porțelan/sticlă spartă, geamuri sparte, resturi de fructe și legume proaspete sau gătite, resturi de pâine și cereale, zaț de cafea/resturi de ceai, păr și blană, haine vechi din fibre natural(lână, bumbac, mătase mărunțite), coji de ouă, coji de nucă, rumeguș, fân și paie, resturi vegetale din curte (frunze, crengi și nuiele mărunțite, flori), plante de casă, ziare, hârtie,carton mărunțite, umede și murdare, textile și pantofi, potrivit observatordetimis.roDeșeurile reciclabile din material de tip sticlă albă/colorată se colectează în containere tip clopot de culoare verde, nefiind permis amestecul sticlei cu deșeuri din materiale de tip porțelan/ceramic.

Prin reciclarea plasticului ajutăm la reducerea consumului de apă. Prin colectarea separate a deșeurilor ajutăm la menținerea unui mediu mai curat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

ACS Mediaș a remizat cu CSM Deva

Accident cu trei mașini pe strada Rahovei din Sibiu

EDITORIAL: Polițiștii nu contează?