8.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Array

Controale efectuate de inspectorii de muncă la depozitele din Județul Sibiu

Știri din Județ

În perioada 25 – 31 februarie 2022 I.T.M. Sibiu a desfăşurat Campania națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul de activitate depozite.

Acțiunile de control, cu caracter inopinat, au mai urmărit identificarea și combaterea muncii nedeclarate identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor și tinerilor, determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în REVISAL și de a le transmite la inspectoratul teritorial de muncă precum și creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și angajaților în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale din domeniul relațiilor de muncă.

În cadrul controalelor efectuate la 38 de angajatori din Județul Sibiu, au fost aplicate 3 avertismente scrise iar pentru eliminarea neconformităților și intrarea în legalitate, inspectorii de muncă au dispus 9 măsuri de remediere.

Printre neregulile constatate s-au evidențiat: neevidenţierea orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, neinițierea de către angajator a negocierii collective, nerespectarea repausului săptămânal, introducerea în Registrul Electronic de Evidență al Salariaților a datelor eronate.

Reamintim angajatorilor faptul că primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată.

De asemenea, primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș