14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu- acreditat în cadrul programului Erasmus+

Știri din Județ

În perioada 2021-2027 Inspectoratul Școlar Județean Sibiu este acreditat în cadrul programului Erasmus+, ca lider de consorțiu pentru mobilități, în domeniul „Educație școlară”.

În cadrul consorțiului participă unități de învățământ din mediul rural și urban care nu au accesat proiecte in cadrul programului Uniunii Europene în domeniul educației, formării, tineretului și sportului, program care oferă oportunități de mobilitate și cooperare pentru toți actorii implicați activ în domeniile menționate.

            În cadrul acreditării, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu are ca obiective dezvoltarea de practici manageriale specifice unui mediu educațional incluziv, dezvoltarea abilităților digitale, dezvoltarea personală şi a abilităţilor de comunicare la echipele mangeriale pentru un demers managerial eficient, în școlile din consorțiu.

Participanții în mobilitățile de formare de tip curs structurat sunt cadre didactice si personal de conducere din unitățile de învățământ din consorțiu (director/director adjunct/responsabil arie curriculară/responsabili comisii), care au posibilitatea, prin natura activității didactice sau manageriale, să aducă plus valoare managementului instituțional și strategiei de dezvoltare a școlii, în context european. De asemenea la cursurile de formare în străinătate, vor participa și inspectori școlari care doresc să își optimizeze competențele/abilitățile din domeniul managementului educational.

În anul școlar 2021-2022, în mobilități de formare participă cadre didactice cu funcții de conducere de la Școala Gimnazială Nocrich, Școala Gimnazială Vurpăr, Școala Gimnazială Cristian, Liceul Tehnologic „Independența” Sibiu.

Inspector Școlar general,

prof. Monica-Adriana MUNTEANU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri