spot_img
3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Medic fals la Nocrich. A consultat pacienți și a emis rețete

Știri din Județ

Publicitate

Un sibian în vârstă de 36 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a efectuat fără drept, activități specifice profesiei de medic. Infracțiunea s-ar fi produs la un cabinet medical din Nocrich

Conform polițiștilor, la data de 5 iulie 2021, persoana în cauză s-ar fi prezentat la un cabinet de medicină de familie de pe raza localității Nocrich unde, cu încuviințarea medicului titular, ar fi desfășurat fără drept activități specifice profesiei de medic, constând în aceea că ar fi oferit consultații unui număr de 15 persoane și ar fi eliberat ulterior două bilete de trimitere, precum și 20 de rețete medicale compensate integral sau parțial.

Printre pacienții tratați de pretinsul medic, la data de 5 iulie 2021, se numără adulți și minori, inclusiv un copil în vârstă de 1 an și 3 luni. Mai mult decât atât, falsul medic a folosit user-ul și parola furnizate de medicul real, acesta accesând sistemul de asigurări de sănătate în vederea decontării serviciilor prestate, sume decontate ulterior.

Pentru faptele sale, sibianul a fost reținut pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului