19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Echipa Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu, în vizită la Bruxelles

Știri din Județ

O nouă etapă în dezvoltarea unei generaţii europene la CNOG Sibiu!

Europe Direct Regiunea Centru şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru  a organizat un concurs de dezbateri pe tema digitalizării educației, la care echipa CNOG Sibiu, coordonată de prof. Paula Ciucur şi formată din elevele Antonia Baciu, Raluca Brădean și Cristina Popa, s-a clasat pe un merituos loc trei la nivel regional. Premiul oferit a fost o vizită în Bruxelles, pentru a vedea modul în care funcționează instituțiile europene.

O aventură extraordinară şi o experienţă unică! Am fost la Comisia Europeană, unde ne-am întâlnit cu Maria Gkountouma de la Direcția Generală Educație, Tineret, Sport si Cultură.  Tema discutiei fiind digitalizarea educației, s-a abordat problematica prezentului şi s-au adus în prim-plan perspectivele noii generaţii. Diana Barglazan de la Direcția Generală Energie a făcut o prezentare generală a Comisiei Europene, iar la sediul  CoR – Comitetul Regiunilor, am avut parte de o  prezentare a mecanismului de funcționare a instituţiei, descoperind detalii legate de componenţă şi direcții de acțiune.“, ne-au mărturisit fetele care au format echipa prezentă la Bruxelles.

Dragoş Pîslaru, Membru al Parlamentului European, nota pe pagina de Facebook: “Am discutat astăzi cu 17 persoane dedicate, curajoase, care vor o Românie mai bună, demnă de Uniunea Europeană. Vreau să vă spun că tinerii ca ei trezesc în mine sentimente puternice de mândrie și îmi doresc să-i promovăm din ce în ce mai mult, pentru că merită.

sursa info & text: cnogsibiu.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri