spot_img
11.8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Inimi deschise și mâini întinse pentru frații ucrainieni

Știri din Județ

Publicitate

Fundația Elpis din Dej vine în sprijinul celor din Ucraina: Membrii echipei ProUcraina s-au întânit de urgență pentru a veni în sprijinul celor din Ucraina și a face ceva concret pentru ei: strangere de fonduri pentru medicamente și cazare pentru familile de refugiați.

Fundația Elpis din Dej a răspuns unei provocări în Ucraina după ce s-au auzit primele împușcături în zona de Est a țării, atunci, în 2014, a luat ființă proiectul ProUcraina și mii de oameni au fost sprijiniți cu haine, medicamente, alimente, fântâni forate, reconstrucția bisericilor, a caselor etc. Atunci, foarte mulți conaționali au răspuns pozitiv și implicarea a fost mare: multe lacrimi șterse, multe zâmbete readuse pe fețele semenilor noștri, mulți oameni au găsit pacea cu Dumnezeu în mijlocul luptelor și obuzelor de deasupra caselor lor. Războiul ruso-ucrainian era abia la început…

Ucraina se află, din nou, într-o situație mult mai gravă, mult mai periculoasă. A început războiul sângeros și durerea și îngrijorarea se aud până peste graniță, printre zgomote de explozii și bubuituri! Refugiați peste tot, panică, dezorientare, lipsă de perspectivă, lacrimi, inimi frânte, despărțiri ale părinților de copiii lor, obligați să îmbrace haina militară, neștiind dacă vreodată se vor întoarece acasă (dar și casele sunt locuri nesigure, nimeni nu garantează dacă mai rămân zidurile în picioare) Cigher Sorin – pastor Biserica Baptistă „Sion” din Sibiu – coordonator național – ProUcraina – organizarea și coordonarea proiectului.

Realitatea războiului ne face să nu trecem cu indiferență pe lângă nevoile lor. Ne dorim să le împărtășim durerea și vrem să avem mâini întinse și inimi deschise pentru frații noștri ucrainieni. Am auzit toți strigătul inimilor îndurerate și vrem să privim cu ochii dragostei lui Hristos spre frații noștri.

Membrii echipei ProUcraina s-au întânit de urgență pentru a veni în sprijinul celor din Ucraina și a face ceva concret pentru ei. ProUcraina are reprezentanți în Ucraina, unii chiar din zona de Est a Ucrainei, oameni care cunosc de la fața locului nevoile refugiaților. Sunt voluntari dedicați semenilor și cu jertfă au făcut și vor face lucrarea de sprijinire a refugiaților lor.

Ca echipă, ne-am propus următoarele proiecte pentru această etapă:

  • –  Să adunăm fonduri în bani pentru a le oferi celor din Ucraina: hrană, medicamente, transport din zona de conflict într-o zonă mai sigură, cazare, lenjerie de pat, saltele etc. Toate fondurile vor fi adunate în contul ProUcraina și distribuite atent, după nevoi, de către echipă (donațiile vor fi trimise integral pentru a acoperi nevoile lor). Acolo există grupul de legătură care va prelua fondurile și se va ocupa exclusiv de distribuirea lor, după nevoi și bine cumpănite, după analizarea tuturor situațiilor reale de pe terenul de luptă.
  • –  Să pregătim locuri de cazare pentru familiile de refugiați care vor trece granița în România și vor să se stabilească în țara noastră pentru o vreme, asigurându-le cazare, hrană, îmbrăcăminte etc. Vom avea date precise oferite de către echipa din Ucraina cu privire la numărul refugiaților care solicită cazare, dar și potențialul de cazare din România.
  • –  Să promovăm proiectul de sprijinire a refugiaților pe toate canalele media, prin toate mijloacele pe care le avem la îndemână, astfel ca împreună să putem să ne atingem obiectivul și să fim solidari față de semenii noștri aflați în mari nevoi. Mulțumim lui Dumnezeu pentru oportunitatea de a sprijini refugiații in Ucraina! Cu drag, echipa ProUcraina
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…