14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Undă verde pentru creşa din Şelimbăr

Știri din Județ

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a anunţat joi că a aprobat finanţarea pentru construcţia a 142 de creşe în 52 de oraşe şi 90 de comune. Singura creşă din judeţul Sibiu, în această rundă de finanţare, este prevăzută la Şelimbăr. „Ne bucură faptul că Şelimbărul, prin proiectul depus, a obţinut finanţarea ministerului pentru o creşă în localitate. Aceasta se încadrează într-un proiect mai amplu al Primăriei Şelimbăr de dezvoltare a infrastructurii educaţionale din localitate” a declarat pentru SIBIU INDEPENDENT, primarul Şelimbărului, Mariu Grecu.

Cu cele 138 care au primit aprobare în august 2021, pentru a fi construite în municipiile din România, totalul creşelor noi aprobate pentru finanţare de către Ministerul Dezvoltării se ridică astfel la 280.

„Am aprobat astăzi extinderea programului naţional de construcţie de creşe cu noi solicitări pentru oraşe şi comune. Astăzi, în mod oficial, în România funcţionează 395 de creşe de stat acreditate. Cu cele aprobate spre finanţare astăzi, la acestea vor mai adăuga 280 în total, ceea ce înseamnă un progres semnificativ în acest domeniu. Extinderea semnificativă a reţelei de creşe în România este un deziderat asumat de Ministerul Dezvoltării, care are ca şi scop sprijinirea familiilor tinere şi creşterea natalităţii”, a declarat ministrul Cseke Attila într-o conferinţă de presă, citat de AGERPRES.

El a precizat că a aprobat finanţarea necesară pentru 142 de creşe noi, din care 52 sunt situate în oraşe şi 90 sunt situate în comune.

Mai exact, a fost aprobată finanţarea pentru 8 creşe mari, 20 creşe medii şi 62 creşe mici în mediul rural, dar şi pentru 6 creşe mari, 13 creşe medii şi 33 creşe mici în oraşe.

„În cele 280 de creşe incluse în Programul naţional de construcţie de creşe se creează locuri pentru 15.520 de copii. În cele 395 de creşe de stat acreditate astăzi sunt locuri pentru 22.296 de copii. Deci, cu aceste 15.520 de locuri, vom avea o creştere de aproape 70% locuri disponibile în creşe de stat acreditate”, a mai precizat Cseke Attila.

Ministrul a subliniat că, în cazul comunelor, pentru care au fost mai multe cereri de finanţare, au existat două criterii pentru acordarea finanţării: să aibă peste 5.000 de locuitori şi în ultimii trei ani să se fi născut cel puţin 100 de copii în respectiva unitate administrativ-teritorială.

Beneficiarii pentru care a fost aprobată joi finanţarea au la dispoziţie 60 de zile pentru a depune documentaţia necesară realizării obiectivelor de investiţii, iar ministerul aşteaptă în continuare solicitări pentru construcţia unor creşe moderne şi eficiente din punct de vedere energetic, a subliniat ministrul Cseke Attila, adăugând că informaţiile necesare întocmirii cererilor de finanţare se află pe pagina de internet a ministerului şi a Companiei Naţionale de Investiţii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri