12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Dr. Pențea Ioan: Proceduri privind introducerea în România a animalelor de companie care însoțesc persoane din Ucraina

Știri din Județ

Dr. Pențea Ioan Viorel – Secretar al Colegiului Medicilor Veterinari Filiala Sibiu a relatat într-un comunicat, transmis către Sibiu Independent, procedurile privind introducerea în România a animalelor de companie care însoțesc persoane din Ucraina.

Având în vedere condițiilor excepționale generate de situația din Ucraina pentru a evita eventualele dificultăți cu refugiații care vin din această țară cu animale de companie, vă informăm că, în conformitate cu articolul 32 din Regulamentul (UE) 576/2013 cu privire la derogarea de la condițiile prevăzute pentru circulația necomercială a animalelor de companie, România autorizează circulația necomercială pe teritoriul lor a animalelor de companie astfel:

1. Animalul de companie care vine din Ucraina (țară terță) și are pasaport, este identificat prin microcip și are vaccin antirabic dupa identificare și cu cel puțin 21 de zile înainte de intrarea în România (prima țară din U.E), indeplinește toate condițiile legale și îi se va permite intrarea. iar în situația în care pleacă în alt stat U.E, trebuie examinat clinic înainte de plecare,

2. Pentru animalele care: 

• Nu sunt identificate în mod corespunzător cu un microcip / tatuaj; 

• Nu sunt vaccinate împotriva rabiei sau vaccinarea nu mai este valabilă, persoana responsabilă (proprietarul) animalului, va completa Formularul de localizare a animalului de companie, care poate fi descărcat de pe site-ul ANSVSA, sau la unitatea medicală veterinară de contact,

• În formular, sunt două situații, animalul este în tranzit către alt stat U. E și după completare pleacă mai departe, sau rămâne în România situație în care orice mișcare trebuie să se facă cu respectarea regulilor, identificare, vaccinare antirabică și pasaport.

• Medicii veterinari care profesează în unități medicale veterinare de asistență sunt informați cu procedurile care trebuie aplicate animalelor de companie, în această situație excepțională prin care trece Ucraina.

Persoanele interesate pot obține detalii suplimentare trimițând un e-mail pe adresa infoucraina@ansvsa.ro.

Sursa foto: gândul.ro
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri