spot_img
8.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Camera de Comerţ Sibiu merge mai departe

Știri din Județ

Publicitate

Dincolo de scandalul din justiţie cu implicaţii mediatice din ultimele luni, Camera de Comerţ Sibiu continuă activitatea. Chiar mai mult, a intrat într-un amplu proces de „curăţenie” şi reorganizare pentru o mai mare eficienţă. Octavian Isăilă (foto), preşedintele interimar al Camerei, are de două luni şi atribuţiile directorului general. Acesta ne-a dezvăluit în exclusivitate procesul demarat de el de eficientizare a activităţii Camerei de Comerţ Sibiu.

Persoanele implicate în scandal, nu sunt Camera de Comerţ

Isăilă a ţinut să pecizeze din start că tot scandalul mediatic din jurul fostului preşedinte al Camerei şi directorului general afectează imaginea Camerei. Dar, până la urmă, este vorba de suspiciuni şi până la pronunţarea instanţelor nu este cazul să se mai atace imaginea Camerei ca instituţie privată, creată pe o lege specială. Interesul său, la conducerea Camerei de Comerţ Sibiu este ca activitatea să continue, mai eficient. Iar deciziile pe care le ia Consiliul Director al Camerei, el le implemenetează.

Principalul scop al Camerei, în acest moment, este de a recupera banii datoraţi de terţi. Dacă acest lucru se poate realiza pe cale amiabilă, cu atât mai bine, ne-a spus Isăilă. Iar dacă nu, instanţele de judecată vor decide.

Curg ofertele comerciale internaţionale la Cameră

Isăilă a subliniat că de la venirea sa a reluat legătura cu structura naţională a Camerei de Comerţ. Şi deja sunt foarte multe cereri primite de la consilieri economici ai ambasadelor şi nu numai pentru oportunităţi de afaceri în judeţul Sibiu. Camera din Sibiu participă la multe evenimente locale, naţionale şi europene. Scopul principal fiind acum de dezvoltare de noi oportunităţi de afaceri pentru membrii Camerei.

Referitor la subiectul membri, Isăilă a precizat că sunt 220 de membri activi. Iar recentele excluderi a unor membri pentru neplata cotizaţiei de mult timp nu afectează activitatea Camerei. Din contră. Camera de Comerţ Sibiu arată deschidere spre firmele interesate să devină membri şi să fie sprijinite de activitatea Camerei. „Există un interes tot mai mare pe partea economică pentru Sibiu. Tot mai multe oportunităţi de afaceri pentru membrii Camerei apar” a declarat Isăilă.

„Curăţenie” pentru eficienţă

Isăilă a insistat pe capitolul curăţenie. De la clarificarea situaţiei cotizaţiilor la dotarea cu sistem IT integrat. De asemenea, Camera a trebuit să se relocheze în etajul 2 al clădirii. „Clădirile Camerei, de aici din centru, au fost vândute în anul 2019. Am avut o perioadă de graţie de la proprietar şi acum avem contract de închiriere pe acest etaj (doi, n. red.)” a spus Isăilă. El se gândeşte însă şi la oportunitatea unui nou sediu pentru Camera de Comerţ.

Procesul de mutare a arhivei şi a birourilor se apropie de final. Acum se lucrează la un sistem integrat IT şi la eficientizarea costurilor locaţiei cu furnizorii.

Firmele româneşti de producţie devin o prioritate

„Ținta noastră este să sprijinim companiile românești de producție din judeţul Sibiu” a anunţat Octavian Isăilă, preşedintele interimar al Camerei de Comerţ Sibiu. Conducerea Camerei pregăteşte un pachet special de acţiuni pentru a sprijini aceste firme din judeţul Sibiu în relaţiile comerciale cu firme din alte ţări.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri