spot_img
11.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Cum alegi șifoniere și paturi matrimoniale pentru dormitor? Descoperă câteva trucuri utile

Știri din Județ

Somnul de calitate influențează sănătatea, randamentul și productivitatea, deci este normal să alegem patul pentru dormitor cu maximă atenție. Șifonierul este una dintre piesele esențiale ale încăperii și, de aceea, trebuie să corespundă cu stilul camerei și să ofere spațiu suficient pentru depozitarea hainelor, mai ales dacă vorbim de cupluri.

Ce șifonier alegi?  Cu șină sau uși?

Unul dintre criteriile principale pentru luarea unei decizii îl reprezintă numărul de uși pe care trebuie să le aibă șifonierul tău. De aceast aspect vor depinde modul de compartimentare, dimensiunea dar și organizarea ulterioară a bunurilor personale. 

  • Varianta cu o ușă – practic, ideal pentru încăperi mici

Un șifonier cu o singură ușă este alegerea perfectă pentru dormitoarele cu suprafața redusă, fie că vorbim de modelul din materiale neconvenționale sau din lemn, un astfel de model poate fi fixat lângă un alt corp de mobilier, atunci când cauți un spațiu suplimentar pentru haine. 

  • Modelul  cu două uși – compact, asigura organizare optimă

Modele cu doua uși  sunt indicate pentru dormitoare mici și medii. Din fericire se găsesc în variante diverse: fie cu o bară unică pentru umerașe, fie compartimentate parțial cu rafturi, deci pot fi selectate cu ușurință variantele care se pliaza necesităților personale. Multe, dintre  sifonierelor cu două uși pot fi organizate cu rafturi, insanu este o regula generala. 

  • Șifonier cu trei uși – cui se potrivește?

Șifonierele cu uși triple sunt recomandate în special pentru dormitoare cu dimensiuni medii spre mari. Au compartimentare genială ce asigură spațiu valoros pentru depozitarea și organizarea lucrurilor. Fie ca sunt selectate variante cu trei secțiuni separate (una pentru umerașe, una cu rafturi și alta cu sertare) sau modelele cu bară pentru umerașe și rafturi vei beneficia de aceeași flexibilitate ridicată. 

  • Șifoniere cu canate multiple

Modele cu canate multiple, fie că au sistem de închidere pe șine sau sunt prevăzute cu uși individuale sunt potrivite pentru cupluri sau pentru depozitarea altor tipuri de articole pentru casă: încălțăminte, lenjerii de pat, pături, perne, etc.

Spațiul de depozitare al patului – un element cheie pentru dormitoare organizate

Dacă nu ai în casă un dulap sau o ladă specială în care să așezi lenjeriile, păturile, pernele sau pilotele pentru pat, atunci investește într-un pat matrimonial cu spațiu pentru depozitarea articolelor voluminoase pentru pat.

Dimensiunea patului și calitatea materialelor – aspecte prioritare pentru un ambient confortabil

Când alegi paturi matrimoniale trebuie să acorzi atenție mărimii dormitorului. Ideal ar fi ca în jurul patului să existe un minim de spațiu care să permită traficul lejer. Piața oferă o varietate de modele de saltele: saltele ortopedice, cu spumă de memorie sau arcuri împachetate individual. Dacă știi că ai probleme cu spatele, cel mai bine optezi pentru tipul de saltea corespunzător recomandărilor date de medic.

Paturile matrimoniale sunt disponibile într-o multitudine de culori și materiale, dar ia în calcul ca acesta să rezoneze cu stilul și cromatică din încăpere dacă vrei să obții un ambient odihnitor. Dacă nu știi ce variantă să alegi, recomandarea specialiștilor vizează culorile neutre care se vor asorta la orice culoare de covor sau draperie.

Cu piesele de mobilier de pe bonami.ro, în dormitorul tău va predomina confortul. Aici este spațiul în care te relaxezi, deci trebuie amenajat corespunzător nevoilor și preferințelor tale.

Sursa de imagine: Danielwijaya85 / Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda