5.1 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

GALERIE FOTO: Cu mic cu mare, la curățenie prin Avrig și localitățile aparținătoare

Știri din Județ


Peste 400 de voluntari, împărțiți în 15 echipe, au curățat, în cursul acestei dimineți, Avrigul și localitățile aparținătoare. Cu mic cu mare, participanții la acțiunea de ecologizare s-au apucat de treabă la ora 8:00 și, în nici patru ore, au adunat sute de saci de gunoi.

“Din păcate, încă nu am învățat să respectăm natura și mediul înconjurător. Încă mai e nevoie de astfel de acțiuni care să prevină și să combată poluarea cu deșeuri a localităților în care trăim. Salut prezența numeroasă a copiilor. Educația începe de la vârste fragede și sperăm că, educându-i pe cei mici, le vom da un exemplu și celor mari care, în cele mai multe cazuri, se fac vinovați de aruncarea gunoaielor. Am încredere că, aplicând amenzi usturătoare și continuând acțiunile de ecologizare, ne vom atinge obiectivul de a avea un Avrig curat. Felicitări tuturor voluntarilor! Toți trebuie să fim mai atenți la ce și unde aruncăm și să ne implicăm în gospodărirea și salubrizarea localităților în care trăim”, transmite primarul Adrian David, prezent și el la acțiunea de ecologizare de astăzi.

Campania “Împreună facem Avrigul curat!” continuă cu activități de control ecologic și monitorizare a zonelor igienizate. Pentru a ne asigura că zonele ecologizate vor rămâne curate, vom urmări planul de măsuri instituit la nivelul instituției:

▪️Echipaje din cadrul Poliției Locale Avrig desfășoară acțiuni în cadrul cărora îi identifică și îi sancționează pe cei care transportă și depozitează deșeuri ilegal. Potrivit legislației în vigoare, cei care aruncă deșeuri în spații neamenajate, riscă amenzi de până la 2500 de lei și confiscarea mijlocului de transport.
▪️Extinderea sistemului de monitorizare video prin suplimentarea numărului de camere de supraveghere ( la ora actuală, avem 32 de camera de supraveghere pe raza UAT Avrig)
▪️Cetățenii sunt rugați să sesizeze acțiuni ilegale de depozitare a deșeurilor, la numerele de telefon: 0757 058 660 – Poliția Locală Avrig și 0269 445 738/ 0269 445 741 – Garda de Mediu Sibiu sau pot trimite un e-mail pe office@primaria-avrig.ro și pe cjsibiu@gnm.ro.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri