spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img
Array

Săptămâna Internațională a Studenţilor la AFT Sibiu

Știri din Județ

Publicitate


În perioada 04.04.2022 – 08.04.2022, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a organizat Săptămâna Internaţională a Studenţilor, la care au participat 30 de cadeți şi cadre militare de la Universitatea Naţională Militară „Vasil Levski” din Veliko Tarnovo, Bulgaria, Academia Naţională de Apărare din Gori, Georgia, Academia Naţională de Apărare din Riga, Letonia, Academia Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” din Chişinău, Republica Moldova, Universitatea de Studii din Torino, Italia şi de la Universitatea Georgiei de Nord din Atlanta, S.U.A., precum şi studenţi ai instituţiei noastre, de la toate programele de studii.

Săptămâna a debutat cu prezentarea de către studenții instituției noastre a programelor de studii care se derulează în Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, facilitățile didactice, de cercetare științifică, de pregătire militară, sportive și recreative din instituție și oferta educațională pusă la dispoziție pentru studenții și cadeții internaționali. De asemenea, fiecare delegație și-a prezentat instituția și oferta educațională pentru partenerii cu care a relaționat și au fost purtate discuţii referitoare la modul în care aceştia se instruiesc şi se pregătesc la universităţile din care provin.
Nu au lipsit nici activităţile sportive, fiind organizate jocuri individuale și de echipă cum ar fi: tenis de masă, handbal, baschet, fotbal, înot sau șah, și nici cele care au acoperit latura culturală și recreativă, deoarece s-a urmărit dezvoltarea interesului oaspeților pentru tradițiile, cultura și obiceiurile din zona Sibiului și nu numai. Astfel, au fost organizate activități dedicate vizitării oraşului Sibiu, excursii la Cetatea Alba Iulia și la Castelul Huniazilor.
Pentru a completa experiența studenților din străinătate, participanţii prezenţi la Săptămâna Internaţională a Studenţilor au asistat sau au prezentat lucrările elaborate cu prilejul conferinţei internaţionale dedicată studenţilor – SECOSAFT 2022.


Scopul principal al acestui eveniment îl reprezintă dezvoltarea relaţiilor internaţionale de colaborare cu alte universităţi, în vederea facilitării schimburilor de studenţi.

Sursa: AFT Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor