spot_img
11.2 C
Sibiu
miercuri, 08 mai, 2024
spot_img

Principalul suspect, în crima de la Mediaș este un tânăr de 17 ani

Știri din Județ

Publicitate

O femeie în vârstă de 74 de ani a fost ucisă fără milă, în cursul zilei de ieri, pe o stradă din Mediaș.

Publicitate

Principalul suspect al crimei este un tânăr în vârstă de 17 ani, de naționalitate germană. Conform primelor date, tânărul a vrut să-i fure femeii un lanț de aur. Din nefericire, situația a degenerat iar suspectul a tăiat-o cu un cuțit în zona gâtului.

„Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitatede înlocuitor al purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În data de 13.04.2022, ora 2,45 procurorul criminalist a dispus reținerea unui minor, cetăţean german, în vârstă de 17 ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor, cu reţinerea circumstanţei agravante a comiterii faptei pentru motive legate de rasă, faptă prevăzută de art. 188 alin.1 , cu aplic. art.113 alin.3 şi art. 77 lit.h Cod penal.

Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual, rezultă că la data de 12.04.2022, în jurul orei 12:30, inculpatul a omorât o femeie în vârstă de 74 ani, pe considerente de rasă, secţionându-i zona gâtului cu un cuţit, în timp ce se afla în zona garajelor din apropierea străzii Păltiniş din mun. Mediaş, jud. Sibiu.

În cursul zilei de astăzi va fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale, tehnicienilor criminalişti din cadrul IPJ Sibiu, Poliţia mun. Mediaş şi structurile arondate acestei instituţii, al medicilor legişti din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Sibiu, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu şi al traducătorului autorizat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Ultimul meci acasă pentru CSC Șelimbăr

EDITORIAL: Anul de cotitură pentru Sibiu