spot_img
11.8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Sărbătorile pascale în publicațiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu

Știri din Județ

Publicitate


În fiecare an, Sărbătorile Pascale sunt prilej de mare bucurie spirituală. Datinile și obiceiurile românilor includ, pe lângă aspectele religioase, și o importantă componentă culinară. Masa pascală la români a fost și va rămâne un element plin de bun gust și de culoare. Despre frumusețea și originalitatea ouălor încondeiate s-a scris o întreagă literatură, acestea întruchipând imaginația, talentul, meșteșugul și iubirea de frumos a țăranului român. Fiecare zonă a spațiului cultural românesc adăpostește un vast ansamblu de obiceiuri care ilustrează spiritualitatea românilor de pretutindeni.

Cu prilejul sărbătorilor de Paște, bibliotecarii astriști aduc în atenția publicului o serie de volume care cuprind informații valoroase despre tradițiile românilor în această perioadă a anului, despre semnificația Învierii Domnului și bucatele consacrate, aflate pe mesele noastre, în fiecare primăvară.

Dacă sunteți pasionați de #folclor, datini și #gastronomie tradițională, vă invităm la Compartimentul Carte pentru Adulți (sediul nou, etajul 4) să consultați publicațiile expuse.
Sărbători cu pace, liniște, inspirație și echilibru!


Informații privind publicațiile aflate din colecțiile Bibliotecii #ASTRA Sibiu se regăsesc accesând Catalogul online, platforma de cărți electronice Cloud Library, Depozitul Digital, serviciul BiblioSuport.


Activitățile desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…