7.9 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024
Array

Pastor Sorin Cigher: Brațele deschise la cruce în Vinerea Mare, dovada dragostei Sale

Știri din Județ

Într-o zi de vineri, la Golgota, în urmă cu peste 2000 de ani, Cineva și-a întins brațele larg, atât de larg încât să poată cuprinde întreaga lume, pe toți oamenii, fiindcă nu a dorit ca vreunul să fie pe dinafară, dar omul, văzând aceste brațe întinse, le-a pironit în cuiele ascuțite și nemiloase. Ciocanul a lovit fără milă și mâinile și picioarele Sale au fost străpunse. Omul L-a țintuit pe cruce pentru că a crezut că acolo Îi era locul, L-a considerat dușmanul său. Însă eu știu că acolo era locul meu,pentru că doar răufăcătorii, oamenii păcătoși ca mine și ca tine meritam crucea. Însă Cel plin de dragoste a hotărât să îmi ia locul. El s-a dus la cruce! El a luat ce nu puteam duce, a suportat ce nu eram în stare eu, a suferit pedeapsa, nevinovat, toate de dragul meu!

La cruce nu se face nicio deosebire. La cruce dispare poziția socială, dispar orgoliile, dispare religia, dispare etnia, dispare tot ce ne face diferiți. El a murit o dată pentru toți. El îi adună pe toți, în El existăunitate! El îi iubește pe toți. El îl primește și pe tâlharul, coleg de suferință, dar îi primește și pe soldații fioroși. Îl iubește și pe cel care L-a vândut, dar și pe cel care L-a judecat. Nu s-a suparat nici pe cel care L-a biciuit, nici pe cel care L-a trădat. Nu Îl condamnă nici pe cel care a fugit și L-a părăsit și nici pe omul religios care L-a judecat și I-a dorit moartea! El pentru aceasta a venit! A venit la noi, a venit pentru noi, a venit să ne spună cât de mult ne iubește! În dragostea Lui, este gata să moară pentru noi! Nu există nicio altă dovadă mai mare a dragostei Sale ca sacrificiul Său. 

Este vineri și ne amintim de cruce! El pentru aceasta s-a născut, să moară pe cruce! Crucea Lui ne unește pe toți. Suferința Lui ne adună pe toți! Golgota rămâne locul în care încăpem toți și niciodată nu va firespins cineva. Dacă în anumite locuri nu încăpem unii de alții, constatăm că la cruce este loc pentru toți. La cruce venim încărcați de poveri, de ascunzișurile noastre și plecăm eliberați! Experiența de la cruce este unică! În lumea aceasta au venit mulți cu multe soluții, se oferă tot felul de căi, care mai de care mai ușoare…, simple și pe placul nostru, dar calea crucii este unică. Este calea dragostei Sale, este calea care ne face să vedem Cine este cu adevărat El și cine suntem noi! Niciun lider din această lume nu a fost gata să moară pentru semeni așa cum a făcut-o Isus Hristos! 

Mulțumesc lui Dumnezeu că L-a dat pe Fiul Său Isus Hristos să moară pentru mine! Nu există o altă bucurie mai mare ca aceasta: să mă știu răscumpărat prin jertfa Domnului Hristos. Să știu că El a mers la cruce pentru mine și în locul meu! 

Astăzi, oamenii au ceva împotriva lui Hristos, L-ar răstigni din nou și din nou, pentru că Domnul Hristos îi deranjează! Prin toate mijloacele încearcă să scape de Isus. Nu-L vor auzit, nu vor să Îl aibă în viețile lor, se simt deranjați de lumina Sa. Este o alegere a lor de a scăpa de El!Haideți însă, pentru o clipă, să reflecăm la tot ce s-a petrecut, să analizăm motivația, scopul Său, implicarea directă și personală de la cruce și ni se va schimba percepția și vom înțelege altfel realitatea din Vinerea Mare!

Semnificația acestei zile ne determină și pe noi să ne întindem brațele spre semenii noștri ucraineni. Și ei au nevoie să simtă dragostea noastră față de ei. Mulțumim tuturor celor care și-au arătat aceastădragoste față de străini, doar prin dragostea pentru Hristos putem face acest lucru față de semenii care nu ne-au fost prieteni odată… Ce a făcut Domnul nostru trebuie să facem și noi, necondiționat, fără interes, ci în mod simplu să manifestăm dragoste jertfitoare! 

Hristos a murit pentru noi! Este o certitudine, o confirmare și o convingere personală! După această zi de durere, vine și ziua de duminică! Vine ziua învierii! Învierea ne întărește credința că Cel crucificat e viu! Credința creștină are la temelia ei un Hristos viu! Avem un Domn care a biruit moartea! Suntem adepții un Domn mort pe cruce, dar viu și adevărat, Domnul Isus Hristos! Preamărit să fie El!

Hristos a înviat!

pastor, Sorin Cigher

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri