6.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Ateliere gastronomice la Târgul de țară din Muzeul în aer liber

Știri din Județ

Muzeul ASTRA invită sibienii la o serie de ateliere gastronomice organizate special în Săptămâna luminată la Târgul de țară din Muzeul în aer liber. Acestea vor avea loc în perioada 26 aprilie – 1 mai (marți – duminică), între orele 10-16, până la epuizarea porțiilor pregătite și în măsura în care condițiile meteo vor fi favorabile.

Atelierele gastronomice se vor desfășura astfel:

-Marți, preparate din miel: ciorbă acră cu leuștean și tocăniță de miel

-Miercuri, preparate din curcan: ciorbă de potroace și friptură de curcan

-Joi, preparate din rață: supă cu tăieței și tocană cu găluști

-Vineri, preparate din miel: ciorbă acră cu leuștean și stufat de miel

-Sâmbătă, păstrăv afumat, icre de crap și știucă

-Duminică, storceag de sturion și plachie de crap.

BACKGROUND INFO

Sâmbătă și duminică, ingredientul principal folosit la preparate va fi peștele: păstrăv, sturion și crap. Prin prepararea păstrăvului dorim să valorificăm fauna piscicolă a râurilor de munte, iar procedeul de afumare cu conuri de brad va putea fi urmărit prin punerea în funcțiune a unei afumători la care conurile de brad vor da savoarea preparatului. Storceagul și plachia sunt o înobilare a preparatelor din pește, ca valorificare a cercetărilor întreprinse la oamenii Deltei Dunării.

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri