19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Sibiu: Ucrainenii față în față cu autoritățile

Știri din Județ

Aproximativ 200 de ucraineni au răspuns invitației Consiliului Județean Sibiu de a participa astăzi la întâlnirea cu autoritățile din județ și a afla informații de sprijin pentru ei. Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu i-a întâmpinat în curtea interioară a instituției pe ucraineni și le-a urat bun venit în județul Sibiu. Ea a transmis un mesaj de deschidere al autorităților județene alături de ONG-uri și firme către ucrainenii care au ales să se stabilească temporar la Sibiu. Întregul eveniment a beneficiat de traducere în limba ucraineană și materialele informative oferite au fost toate realizate și în limba română, dar și ucraineană.

Evenimentul ce s-a întins pe mai multe ore a avut loc în sala de ședințe unde, pe rând, au venit reprezentanții a diferite instituții pentru a răspunde tuturor întrebărilor ucrainenilor prezenți.

Au participat la eveniment o serie de companii private/angajatori, ONG-uri și instituții de stat precum: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu, Biroul de Imigrări, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Sibiu, Asociația Medicilor de Familie, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Sibiu, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcția de Asistență Socială din cadrul Municipiului Sibiu, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă. 

Ucrainenii au primit informații despre drepturile lor, despre tipurile de ajutoare materiale și financiare disponibile, dar și despre ce documente trebuie să obțină dacă depășesc durata de ședere în țară de 90 de zile. Au fost foarte multe întrebări din public și despre programe pentru persoane cu dizabilități, cursuri de limba română, locuri în grădinițe și școli pentru copiii ucraineni și integrarea pe piața muncii.

Olga, una din ucrainencele prezente la eveniment a declarat pentru Sibiu Independent: „A fost binevenită această întâlnire. Am aflat despre oportunități de muncă aici. Suntem foarte recunoscători pentru tot ajutorul acordat de oamenii din Sibiu de când am venit aici. Am aflat acum și de programul Crucii Roșii Internațional prin care toți refugiații ucraineni pot beneficia lunar de 110 Euro. Am făcut și o programare la un psiholog prin asociația ALEG, care ne oferă sprijin. Mulțumim”.

VIDEO:

FOTO:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri