spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img
Array

Octavian Isăilă, preşedintele Camerei de Comerţ Sibiu: “Deja suntem în criză, iar efectele se vor vedea în următoarele luni”

Știri din Județ

Publicitate

Preşedintele interimar al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Sibiu, Octavian Isăilă, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că „deja suntem în criză”, iar efectele acesteia se vor vedea în următoarele luni, fiind necesare măsuri urgente pentru a fi suplinite problemele de livrare din circuitul economic global.

„Haideţi să lăsăm orgoliile şi să acţionăm cu adevărat în interesul mediului de afaceri românesc şi al companiilor din România. Dacă nu ne organizăm în termen scurt, personal cred că contextul economic global se va răzbuna. Deja suntem în criză, iar efectele se vor vedea în următoarele luni. Blocajul economic generat şi situaţia militară regională se va răzbuna dacă nu se iau măsuri urgente, dacă nu reuşim să punem în picioare producţie care să suplinească problemele de livrare din circuitul economic global. Avem nevoie de o strategie de input în unităţi productive sau o vor face alţii şi ratăm încă o şansă imensă!”, a declarat preşedintele interimar al CCIA Sibiu, Octavian Isăilă.

Pe de altă parte, el a făcut apel la dialog pentru a se găsi cea mai bună soluţie cu privire la noua lege a Camerelor de Comerţ.

„Veniturile prognozate în noua lege a Camerelor de Comerţ sunt destinate în proporţie de 80% Camerelor Judeţene, pentru o bună organizare şi desfăşurare a activităţilor atribuite prin lege. Nu spunem că este cea mai bună soluţie, poate o altă soluţie mai bună este ca statul să vireze direct din impozitele pe profit sau cele pe micro contribuţiile către Camerele de Comerţ. Dar este o soluţie. Pentru asta este legea în dezbatere, să poată fi găsită varianta cea mai bună”, a spus Octavian Isăilă.

Acesta a adăugat însă că, în calitate de reprezentanţi ai mediului de afaceri, la nivelul Camerelor de Comerţ nu se doreşte să se impună alte taxe şi impozite.

„Noi reprezentăm mediul de afaceri şi ultimul lucru pe care ni-l dorim este să vedem alte taxe şi impozite impuse mediului de bussines. Ţinând cont de crizele successive prin care am trecut şi trecem în ultima perioadă din punct de vedere sanitar, energetic, militar şi economic, de faptul că suntem în inflaţie, preţurile la unele produse s-au dublat şi triplat, transportul containerelor din China a ajuns şi la 16.000 de dolari de la 2.700-2.900 cât era înainte de pandemie, termenele de livrare în porturi la aceste containere au ajuns din câte înţelegem până la 13 şi 16 luni de zile in condiţiile supraglomerării porturilor, facem un apel la unitate, raţiune şi inteligenţă a tuturor entităţilor din domeniu”, a argumentat Octavian Isăilă.

Preşedintele interimar al CCIA Sibiu a mai afirmat că sistemul cameral poate deveni „promotorul companiilor româneşti”.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri