spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img
Array

Invitație la proiectul educațional “Deșeului ca resursă”

Știri din Județ

Publicitate

Asociația Conexiuni Sibiu în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților organizează în aceste zile, proiectul DEȘEUL CA RESURSĂ.

Evenimentul se adresează tinerilor care doresc să exploreze potențialul creativ şi tehnic într-o combinație utilă și ecologică care are în vizor modalitatea în care pot fi utilizate diverse deșeuri pentru realizarea de exemplu a decorului, a creațiilor vestimentare, a diverselor instalații, echipamente, obiecte de decor, etc.

“Proiectul are la bază o nevoie acută educațională în domeniu ecologic. Trebuie cu toții sa realizăm cât este de important să conștientizăm numărul mare de lucruri pe care le aruncăm dar am putea foarte ușor să le interpretam și să le oferim o nouă întrebuințare. Avem nevoie de o educație civică și de protecția mediului care să devină parte din existența noastră cotidiană și tocmai de aceea vom încerca sa ne facem un obicei din susținerea unor astfel de proiecte,” a declarat, Liliana Popescu, coordonatorul proiectului.

În cadrul proiectului vor fi organizate cursuri de educație civică și protecția mediului și ateliere din care vor rezulta creații artistice /tehnice din diversedeșeuri (industriale, vegetale, textile, plastic, sticlă, etc.).

Cele mai bune creații se vor regăsi într-o broșură ce va fi tipărită cu aceasta ocazie, dar vor putea fi și vizionate în cadrul unei expoziții concurs ce se va organiza la Casade Cultură a Studenților din Sibiu.

Primul atelier va fi organizat vineri 13 mai, între orele 16.00-20.00, la care participanții vor fi învățați să aplice “tehnica șervețelului”, pe diverse suporturi.Organizatorii vor pune la dispoziție materialele necesare.

Proiectul este co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?