12.4 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Investiții de 225 milioane de euro în rețelele de apă și canalizare ale județelor Sibiu și Brașov

Știri din Județ

Compania Apă Canal Sibiu a fost ieri, 11 mai 2022,gazda Conferinței de prezentare a Studiului de Fezabilitate, aferent PROIECTULUI REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ ÎN JUDEȚELE SIBIU ȘI BRAȘOV, ÎN PERIOADA 2014 – 2022, cel maicomplex proiect din istoria de  128 de ani a companiei de apă a orașului. 

Doamna Primar Astrid Cora Fodor, DoamnaDeputat PNL Raluca Turcan, Domnul Prefect Mircea Dorin Crețu dar și Domnul Vlad Alexandrul Vasiu precum și Domnul Zoltan Szenner, vicepreședinții ai Consiliului JudețeanSibiu, respectiv ai Consiliului Județean Brașov au împartașit cu noi bucuria lansării unui proiect care implică finanțarea cu 225 de milioane de euro, banieuropeni a unor lucrări ale infrastructurii de apă șiapă uzată menite să crească calitatea vieții a aproape300.000 de locuitori ai județelor Sibiu și Brașov:  „Accesul la condiții decente de trai, chiar și în celemai isolate localități, ne dă măsura nivelului de civilizație și a standardului de viață pe care dorim săîl atingem prin această investiție din fondurieuropene”, a declarant primarul Sibiului, DoamnaAstrid Fodor. La rândul ei, Doamna Raluca Turcan, deputat PNL Sibiu a mărturisit că: „susținereaacestui proiect, încă de acum câțiva ani, face ca această conferință să fie și un motiv de bucuriepersonal pentru mine, chiar dacă evident, gruel abiaîncepe. Lucrările vor reprezenta în sine o provocarepentru că sunt prevăzuți peste 150 de km de aducțiunide apă noi, peste 160 de km de rețele de apă noi, stații de clorinare, tartare, pompare, 40 de rețele de canalizare noi, conducte și instalații. De asemenea, o provocare este și raportarea la niole prețuri, de pe piață, dar am convingerea sinceră a unui succes”.

Municipiile Sibiu și Făgăraș, alte cinci orașe, precum și douăsprezece comune din Sibiu și alte cinci din Brașov vor beneficia de ample lucrări de construcție, modernizare și extindere a rețelelor de apă șicanalizare. În final se vor bucura de servicii modern, la standarde europene, prețuri competitive precum șiun raport excelent calitate, preț.

Cea de-a doua zi a evenimentului, 12.05.2022 estededicată constructorilor din toată țara. Această conferință oferă un bun prilej pentru o prezentare mai detaliată a investițiilor prevăzute prin Proiect pentru toate părțile interesate de participarea la procedurile de atribuire ce se vor organiza în perioada imediat următoare.

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. sa faca bine intai sa introduca apa si canalizarea pe toate strazile din Sibiu ca inca sunt multe care nu au asa ceva si se traieste mai rau ca la tara cu fose septice deversate constant pe terenurile invecinate si asa mai departe apoi sa se ocupe de alte localitati…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri